Revija Reporter
Svet

Španski tihotapci drog z droni nadzorovali policijo

STA

29. jan. 2019 6:00

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Španska policija je včeraj sporočila, da so razbili mrežo tihotapcev drog, ki je z droni nadzorovala, kje se nahajajo policisti, da so lahko nato varno raztovarjali pošiljke hašiša na jugu države v bližini Gibraltarja. Aretirali so 12 domnevnih članov kriminalnega združenja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policisti so razbili mrežo tihotapcev v kraju La Linea de la Conception, ki je v zadnjih letih postal središče za trgovino z drogami.

Nekateri od aretiranih so bili dobro naučeni, kako pilotirati drone. Kot so pojasnili pri policiji, so drone uporabljali, ko so se ladje polne hašiša približale obali, da so preverili, ali je v bližini policija.

Policija domneva, da je kriminalno združenje v zadnjih mesecih pretihotapilo več kot šest ton hašiša iz Maroka v Španijo in tako zaslužilo pet milijonov evrov.

Deset moških in dve ženski, ki so jih aretirali, se bodo morali soočiti z obtožnicama zaradi tihotapljenja drog in članstva v organiziranem kriminalnem združenju. Vsi so španski državljani.