Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sorodnik Breivikove žrtve na sodišču vrgel čevelj v morilca

Deli na:

Na sojenju norveškemu teroristu Andersu Behringu Breiviku, ki je julija lani v napadih v Oslu in na otoku Utoya ubil 77 ljudi, je danes sorodnik ene od žrtev z Utoye v Breivika vrgel čevelj. Ta je Breivika zgrešil in zadel enega od njegovih odvetnikov, sojenje pa so zaradi incidenta prekinili, poročajo tuje tiskovne agencije.

Razburjenega moškega, ki je vrgel čevelj, so policisti odpeljali iz sodne dvorane. Moški iraškega porekla je pri tem še v angleščini zaklical Breiviku, naj gre v pekel. Zbrani v sodni dvorani, med katerimi prevladujejo svojci žrtev, so njegovo potezo pospremili z vzklikom: "Bravo".

Današnji incident v sodni dvorani je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sicer prvi, odkar se je 16. aprila začel proces proti Breiviku. "K sreči je bil zgolj čevelj," je zadevo komentiral Breivikov odvetnik Vibeke Hein Brera, v katerega je priletelo obuvalo.

Desničarski skrajnež Breivik je obtožen terorizma in naklepnih umorov. Če ga bo sodišče spoznalo za duševno zdravega in s tem kazensko odgovornega, mu grozi najvišja, 21-letna zaporna kazen, pa tudi možnost njenega podaljšanja, če bi oblasti ocenile, da je še vedno nevaren za družbo.