pia filipcic 1 Odkrito.si

Znana Slovenka s hudo poškodbo glave

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

nesreča, avtocesta bošnjaci Svet24.si

Voznik avta z ljubljanskimi tablicami zaspal in ...

Nataša Bekvalac Svet24.si

Brutalno pretepel srbsko pevko in dobil 8 mesecev ...

tina in miha poljub Njena.si

Strasten poljub ni bil del koreografije

luka šulić Njena.si

Slovenski glasbenik pokazal ženin nosečniški ...

Svet

Somalijski pirati so lani z odkupninami zaslužili 127 milijonov evrov

Deli na:
Somalijski pirati so lani z odkupninami zaslužili 127 milijonov evrov

Foto: Reuters - Fotografija je arhivska.

Somalijski pirati so v letu 2011 pri ugrabitvah z odkupninami zaslužili 127 milijonov evrov, so danes sporočili Združeni narodi. Še leto prej so na ta način zaslužili le nekaj več kot 82 milijonov evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Odkupnine, ki so jih za izpustitev ugrabljenega plovila in posadke zahtevali somalijski pirati, so v letu 2011 v povprečju znašale 3,73 milijona evrov za ladjo in 7,5 milijona evrov za tanker, razkrivajo ugotovitve Urada ZN za boj proti mamilom in kriminalu (UNODC).

UNODC, ki je ugotovitve predstavil Varnostnemu svetu ZN, ki je v sredo razpravljal o problemu piratstva ob somalijski obali, opozarja, da je pranje denarja, pridobljenega z ugrabitvami, v zadnjem letu povzročilo visok dvig cen na območju Afriškega roga.
 
Sodišča v 20 državah po svetu trenutno sodijo 1116 Somalcem, obtoženim piratstva, še 688 primerov piratstva pa obravnavajo sodišča v afriških državah, kot so Kenija, Somalija, Sejšeli, Tanzanija in Mauritius, razkriva UNODC.
 
Povezav med somalijskimi pirati in uporniško islamistično milico al Šabab, ki deluje na območju Somalije, kjer se nasilno upira prehodni vladi v Mogadišu, UNODC ni odkril, je še izjavil izvršni direktor UNODC Jurij Fedotov.
Loading...