benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Socialna pomoč za muslimanskega terorista

Deli na:
Socialna pomoč za muslimanskega terorista

Foto: YouTube

Muslimanski pridigar Hani al-Sibai, ki je teroristični napad v Londonu leta 2005 označil kot »veliko zmago«, je bil mentor muslimanskemu teroristu, 23-letnemu Seifeddinu Rezguiju, ki je na plaži v Tuniziji pred dnevi umoril 38 tujih turistov, med drugim 30 Britancev. Otoška javnost je ogorčena in zahteva izgon, poročajo britanski mediji.

Zadnje dni britansko javnost razburja odkritje, da med njimi živi muslimanski pridigar al-Sibai, ki odkrito podpira terorizem, več obveščevalnih služb pa naj bi potrdilo, da je bil povezan tudi s študentom Seifeddinom Rezguijem, ki je pred dnevi uprizoril masaker na plaži hotela Rio Imperial Merhaba v kraju Sousse v Tuniziji. Temu je sledilo še bolj šokantno odkritje, da mu britanski davkoplačevalci na leto namenijo 68.000 evrov, ob tem, da al-Sibai živi z ženo in petimi otroki v elitni četrti Londona v hiši, ki je vredna 1,4 milijona evrov. Povedano drugače. Davkoplačevalci plačujejo muslimana zato, da podpira terorizem in je posredno povezan s pobojem njihovih državljanov.

Hani al-Sibai je sicer prebežnik iz Egipta, kjer so ga tamkajšnje oblasti obtožile, da je član teroristične skupine Egiptovski Islamski džihad. V Angliji je 54-letni muslimanski pridigar dobil zatočišče, dobro izkorišča sistem socialnega varstva, saj živi na račun Britancev, in več kot očitno ščuva muslimane proti Britancem.

Sam se je na obtožbe odzval prek Twitterja, češ da so britanski mediji rasistični, islamofobni, čeprav je sam v nekem televizijskem intervjuju voditeljici zabrusil, naj bo tiho in da se ima samo njegovi dobroti za zahvaliti, da je pristal na javni pogovor z žensko. Sicer je zdaj potožil, da sploh ne more iz svoje skromne hiše, saj stojijo pred njo mrhovinarski novinarji, o življenju na račun davkoplačevalcev pa je odvrnil: »Vprašajte Davida Camerona«.

Zaradi pritiska javnosti se je odzvala tudi politika. Parlamentarec Keith Vaz je dejal, da je zelo nenavadno, da vlada ni odpovedala gostoljubje človeku, ki ima tako zaskrbljujoče povezave, in da je že zahteval od vlade, naj pojasni, zakaj je ta človek še vedno v Veliki Britaniji. Iz ministrstva za delo in pokojnine pa so sporočili, da bodo še enkrat preučili ugodnosti, ki jih uživa pridigar ter da bodo izgnali iz države vsakega, ki je povezan s terorizmom.