Revija Reporter
Svet

Socialisti plenijo zasebna stanovanja in jih dajejo migrantom

J.B.

2. jun. 2017 15:19 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

Slika je simbolična.

Reuters

Uradniki v Hamburgu so pred dnevi zaplenili šest zasebnih stanovanj, ki jih bodo nato dali migrantom

Potem ko je Angela Merkel sprejela na sto tisoče ilegalnih migrantov, jih seveda ni imel kam dati. Zato so se nemški uradniki odločili, da bodo zasebnikom zasegli prazna stanovanja in vanje naselili migrante. Perverznost takega početja je toliko večja, ker bo moral prenovo stanovanj plačati pravi lastnik. In Merklova se danes predstavlja kot simbol svobodnega sveta.

Kot poroča Daily Mail, so uradniki v levičarskem Hamburgu pred dnevi nekemu zasebniku proti njegovi volji zasegli šest stanovanj. Sklicevali so se na nek zakon iz leta 2015. Stanovanja, ki so v lasti nesrečneža, naj bi bila prazna od leta 2012, kar pa je popolnoma vseeno, saj lastnik lahko svoja stanovanja odda ali jih pusti prazna, država pa nima pravice, da mu ukazuje, kaj naj naredi s svojo lastnino.

Ocenjujejo, da je v Hamburgu praznih še do 5.000 stanovanj. Socialisti in Zeleni so pred kratkim vzpostavili posebno vročo linijo, kamor ljudje lahko pokličejo, če opazijo, da je v njihovi soseščini neko stanovanje prazno več kot štiri mesece. Če je, ga nasilno prevzame mestni skrbnik in ga da migrantom.