Revija Reporter
Svet

So skrivnostne smrti razkrile srhljivi sadomazohistični kult, ki ga je vodil manipulatorski guru?

A. Ž.

18. maj. 2019 5:57 Osveženo: 6:02 / 18. 5. 2019

Deli na:

Torsten Weiss

Facebook

V Nemčiji burijo duhove skrivnostne smrti, domnevno samomori, ki so terjali že pet mrtvih.

Najprej so pred dnevi v hotelski sobi v bavarskem mestu Passau našli trupla 53-letnega moškega in dveh žensk, starih 30 in 33 let. Usodne zanje so bile puščice samostrelov.

53-letni moški in 35-letna ženska sta imela puščici v srcu, ležala sta na postelji in se držala za roke. Za 30-letno žensko je bil usoden strel puščice v grlo. V hotelski sobi so sicer policisti našli dva samostrela.

Kot piše nemška spletna stran News38, so bili vsi trije člani viteškega društva, to je ljubiteljev srednjeveških bojev, ki so se udeleževali turnirjev. V Passau so prišli iz Avstrije, kjer so tudi kupili samostrela.

Umrli moški je bil tudi lovec in lokostrelec ter je imel v mestu Hachenburg v nemški zvezni deželi Porenje-Pfalško trgovino s srednjeveškimi predmeti.

Skrivnostne smrti so postale še bolj skrivnostne, ko so nemški policisti v stanovanju v mestu Wittingen na Spodnjem Saškem našli trupla dveh žensk, starih 19 in 35 let. Tudi pri teh smrtih naj bi šlo za samomora. Stanovanje je bilo v lasti 30-letnice, ki je umrla v Passau.

35-letnica, ki je bila učiteljica nemščine in religije ter vedno oblečeno v črno in po besedah sosede »malce smešna«, je bila lezbična partnerica omenjene 30-letnice, ki je bila poslovodja v neki pekarni. Tudi 19-letnica je povezana s skupino.

Kot piše nemški Focus, se je 19-letnica, ko je bila stara 16 let, spoznala z zgoraj omenjenim 53-letnim moškim. Starši so jo poslali v klub borilnih veščin, ki ga je vodil, da bi se naučila samoobrambe. Dekle pa je prišlo pod vpliv moškega in začelo živeti z njim.

Starši so najeli zasebnega detektiva, ki je par zasledoval po različnih nemških mestih. V kraju Wietze, kjer je je 53-letnik žival na najeti kmetiji s konji, sta moški in dekle živela skupaj še z več ženskami.

Moški naj bi od žensk zahteval nenavadne prakse in obveznosti. Po besedah detektiva je šlo za sadomazohistične odnose. Da je imelo dekle sadomazohistične odnose, so potrdili tudi starši. To jima je hčerka povedala marca letos.

Tudi lastnik konjske kmetije iz Wietzeja je za Bild moškega opisal kot čudnega in norega na orožje. Lezbični parček je imel po besedah lastnika strah pred moškim. »Bil je veliki viteški mojster. Dajal je ukaze,« je še dejal.