Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sneg po Evropi povzroča številne preglavice

Deli na:
Sneg po Evropi povzroča številne preglavice

Foto: Reuters

Sneg in mraz v številnih evropskih državah še vedno povzročata težave v prometu. Letališča v Nemčiji in Veliki Britaniji so bila danes prisiljena odpovedati več deset letov, na Madžarskem pa oblasti zaradi izrednih razmer na cestah voznikom svetujejo, naj raje ostanejo kar doma.

Na münchenskem letališču so morali danes odpovedati 70 letov. Še huje je bilo v četrtek, ko so zaradi snega in mraza odpovedali 300 poletov in pristankov. Vzletne steze so morali čistiti kar šestnajstkrat, kar je večkrat kot kadar koli doslej. Nekatera letala pa niso mogla poleteti, ker so bili na drugih letališčih vremenski pogoji preslabi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Veliki Britaniji je obilno sneženje v več delih države delno ohromilo promet tako na letališčih, železniških progah kot tudi na londonski podzemni železnici. Na londonskem letališče Heathrow so morali danes odpovedati okoli 70 letov. Tudi na letališču v Cardiffu so odpovedali večino letov. Z letališča v Bristolu poročajo o zamudah, z letališča v Southamptonu pa do sredine popoldneva sploh ne bo vzletelo nobeno letalo.

V Veliki Britaniji so zaradi sneženja danes zaprte tudi številne šole.


Na Madžarskem je sneženje prizadelo predvsem zahod države, kjer je javni promet ponekod povsem ohromljen. Letališče v Sarmelleku je do 24. januarja zaradi snega zaprto. V okrožju Vas avtobusne povezave praktično ne obratujejo. Na meji s Slovenijo ustavljajo vse tovornjake nad 7,5 tone in jim ne dovolijo vstopa na Madžarsko, poroča madžarska tiskovna agencija MTI.

Na zahodu in severu Madžarske je neprevoznih skoraj 30 cest, potem ko je ponoči v povprečju zapadlo 30 do 40 centimetrov novega snega. Zaradi močnega vetra pa je čiščenje cest močno oteženo.

Na Finskem so medtem v več delih države danes ponoči zabeležili rekordno nizke temperature. Najnižjo temperaturo so minulo noč namerili v pokrajini Južna Karelija na jugu države. Živo srebro se je spustilo 32,5 stopinje Celzija pod ničlo.

Letošnja zima je sicer na Finskem postregla z najnižjo temperaturo doslej - decembra lani so v severni pokrajini Kuusamo namerili 34,7 stopnje pod ničlo, piše na spletni strani finske televizije YLE.