Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Slovenski rokometaš Prošt med obtoženimi v aferi Montpellier

Deli na:
Slovenski rokometaš Prošt med obtoženimi v aferi Montpellier

Foto: Reuters

Sodišče v Parizu je vložilo obtožnico zaradi domnevne prevare v rokometni aferi Montpellier. Med obtoženimi so Nikola in Luka Karabatić ter njuni partnerici, Samuel Honrubia, Mladen Bojinović in Primož Prošt.

Tožilec v Montpellierju Brice Robin je pojasnil, da so v primeru preiskave domnevnega prirejanja izida tekme Cesson - Montpellier 12. maja letos pridržali skupno 18 oseb, med njimi devet igralcev, sedanjih in nekdanjih igralcev tega kluba. Med deveterico osumljenih igralcev sta brata Karabatić, Mickael Robin, Honrubia, Wissem Hmam, Bojinović in tudi vsi trije slovenski člani Montpellierja Prošt, Dragan Gajić in Vid Kavtičnik.

Slednjega so, tako kot še Robina in Wissema, v ponedeljek zvečer izpustili iz pripora, dan kasneje pa so izpustili tudi Prošta proti varščini 8000 evrov, a so mu prepovedali stike z ostalimi osumljenimi igralci, prav tako ne bo pa smel trenirati in nastopati na tekmah. Prav tako so iz pripora izpustila oba Karabatića po plačilu varščine v višini 4500 evrov za Nikolo in 25.000 evrov za Luko.



"Obtožujete mene in mojega malega brata goljufanja, ko sploh nisva igrala. Preživljam nočno moro, ker je rokomet moje življenje. Obtožujejo naju prevar in manipulacij. Vse življenje pa sem posvetil rokometu. Nisem stavil jaz, ampak moje dekle. Ali sem vedel za to? Da. Zakaj je stavila? Ker že dve leti spremlja Montpellier in ga pozna," se glasi izjava, ki jo je prebral odvetnik Nikole Karabatića Eric Dupond-Moretti. Eden največjih zvezdnikov svetovnega rokometa in zlati londonski olimpijec je ob tem sporočil, da je to zanj nočna mora. Da je stavil, je priznal Honrubia, ki si kruh služi pri PSG-ju, njegov odvetnik pa je sporočil, da se njegov klient zaveda napake. "Igralci priznavajo stave, absolutno pa ni obstajala ideja o nameščanju tekme," je dejal Patrick Maisonneuve, odvetnik Honrubie.

Afera je izbruhnila, potem ko so policijski preiskovalci postali pozorni zaradi nenavadno visokega števila stav na tekmo, ki je za 40-krat presegla povprečje, sumljivo pa je bilo tudi to, da so bile stave v 99,94 odstotka vplačane za poraz Montpellierja. Stave so vplačevali le na treh mestih (Montpellier, Rennes in Pariz), zneski vplačil pa niso presegali 100 evrov in so bili poravnani z gotovino, tako da se stavcem ni bilo treba identificirati. Policija je uporabila tudi prikrite metode, v telefonske prisluhe pa je ujela pogovore med igralci, ki so bili prepričani o porazu svoje ekipe. Montpellier si je sicer že pred tem zagotovil naslov prvaka, zato poraz ni imel posledic v tekmovalnem smislu.