pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Slovenski reševalci v BiH v Odžaku evakuirajo živo živino

Deli na:
Slovenski reševalci v BiH v Odžaku evakuirajo živo živino

Foto: Reuters

Enota Civilne zaščite za reševanje na vodi, ki s tremi plovili pomaga ob poplavah v Bosni in Hercegovini, je v ponedeljek prispela v Odžak, kjer po končani evakuaciji ljudi rešuje živo živino, je za STA povedal vodja enote Gregor Turnšek. Slovenski policijski helikopter pa po navedbah policije dovaža pomoč ljudem v okolici Zenice.

Turnšek je pojasnil, da so pripadniki civilne zaščite osredotočeni na severovzhod Odžaka, na sotočje Save in Bosne, kjer je poplavljenih okoli 20 kvadratnih kilometrov zemljišč. "Postavili smo štab v mestu Odžak, zdaj delujemo s čolni na terenu," je dejal.

Povedal je še, da so v ponedeljek zaključili evakuacijo ljudi, danes pa evakuirajo živo živino. Na območju so številne živalske farme, zato imajo precej dela. Po navedbah Turnška bodo na območju najverjetneje tudi v sredo, saj je območje, na katerem delujejo, dokaj veliko. Povedal je še, da slovenski reševalci na terenu sodelujejo s hrvaškimi policisti in reševalci iz BiH.

Po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje je v BiH 12 pripadnikov Civilne zaščite ter helikopterja Slovenske vojske in policije.

Slovenska policija pa je preko družbenega omrežja Twitter sporočila, da je slovenski policijski helikopter v BiH spet na delu, in sicer danes ljudem iz odročnih vasi v okolici Zenice dovaža hrano, vodo in zdravila ter prevaža obolele.

Slovenski vojaški helikopter v BiH pa je, kot je na Twitterju sporočila vojska, v ponedeljek prepeljal 2.500 kilogramov tovora in 16 ljudi, v Srbiji pa so z območja Obrenovca evakuirali 14 ljudi.