Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Slovenska mafija naj bi bila vpletena v umor zagrebškega lastnika lokala

Deli na:

Za umorom lastnika enega znanih zagrebških lokalov, 38-letnega Davorja Golubića, ki so ga ubili konec marca sredi Zagreba, domnevno stoji kriminalna združba, ki so jo v začetku maja prijeli v Sloveniji, danes poroča hrvaški časnik Večernji list. Po umoru Golubića je časnik poročal, da je pokojni Zagrebčan občasno bival v Sloveniji.

Po virih zagrebškega časnika je bil Golubić povezan s pripadniki slovenske skupine, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem mamil in orožja na t.i. "balkanski poti". Združbi naj bi se zameril, ko je "prevzel od štiri do pet kilogramov belega prahu", ki ga nikoli ni plačal, piše Večernji list.

Golubića je neznanec umoril s tremi streli iz pištole v glavo konec marca, ko je sedel v svojem avtomobilu na parkirišču pri svojem lokalu na eni najbolj prometnih zagrebških ulic.

Hrvaška policija trditev zagrebškega časnika o povezavah Golubića in kriminalne združbe iz Slovenije za zdaj ni potrdila, sporočili so le, da preiskava še poteka. Povedali so, da je po umoru ostalo malo sledi za storilcem.

Časnik še navaja, da je Golubić zaradi mamil in iger na srečo zašel v dolgove, ki naj bi se povzpeli na 1,5 milijona evrov. Med drugim naj bi hrvaški policiji večkrat prijavil, da je žrtev izsiljevanja. Zaradi tega naj bi tudi hodil v Slovenijo, kjer naj bi se povezal s tamkajšnjimi kriminalci.

Nekaj dni po umoru Golubića je Večernji list tudi poročal, da naj bi mu po neuradnih podatkih v Sloveniji sodili zaradi ponarejanja denarja. Obenem so pisali, da je Golubić občasno bival v Sloveniji, kjer naj bi imel dekle.