ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

3_LUka basi doma Njena.si

Luka Basi na operacijski mizi

Svet

Severna Koreja se norčuje iz Trumpovega "senilnega izpada otročjega starca"

Deli na:
Severna Koreja se norčuje iz Trumpovega  "senilnega izpada otročjega starca"

Trump in Kim Jong-un sta se rokovala na Demilitariziranem območju med Korejama. Gre za zgodovinsko srečanje, saj je Trump prvi predsednik ZDA, ki je obiskal to območje. - Foto: Reuters

Severna Koreja je znova zaostrila ton do ZDA. Namestnica severnokorejskega zunanjega ministra Choe Son-hui je nedavne izjave ameriškega predsednika Donalda Trumpa o možnosti uporabe vojaških sredstev v jedrskem sporu s Pjongjangom v četrtek zvečer označila za "senilen izpad otročjega starca", poročajo tuje tiskovne agencije.

Pjongjang se je tako odzval na Trumpove izjave na vrhu zveze nato v Londonu. Ameriški predsednik je severnokorejskega voditelja Kim Jong-una v torek označil za raketarja. Dejal je tudi, da si ZDA pridržujejo pravico do uporabe vojaške sile proti Pjongjangu.

Choe Son-hui je v sporočilu za javnost, ki ga je povzela severnokorejska tiskovna agencija KCNA, posvarila pred novo besedno vojno z ZDA, kakršna se je med državama odvijala pred dvema letoma. Tedaj je Trump Kima že označil za raketarčka in norca, severnokorejski voditelj pa ameriškega predsednika za duševno motenega otročjega starca.

"Če bo v ključnih trenutkih, kot je ta, znova namenoma uporabljena retorika ki ustvarja ozračje spopada, je to treba razumeti kot senilen izpad otročjega starca," je posvarila namestnica severnokorejskega zunanjega ministra.


Severna Koreja je ZDA ta teden že namenila tudi prikrito svarilo v sporu glede jedrskega programa. Severnokorejsko zunanje ministrstvo je sporočilo, da je "povsem odvisno od ZDA, kakšno božično darilo si bodo izbrale". Pjongjang je namreč Washingtonu iztek leta postavil kot rok za ponudbo glede umika sankcij, s čimer Severna Koreja pogojuje nove pogovore.

Pogovori med ZDA in Severno Korejo o severnokorejskem programu jedrskega orožja in gospodarskih sankcijah so zastali februarja, po drugem srečanju ameriškega predsednika Donalda Trumpa in severnokorejskega voditelja Kim Jong-una.

Strani se nista mogli dogovoriti o nadaljnjih korakih v smeri umirjanja napetosti in Severna Koreja je odtlej v morje izstrelila že več raket.

Pjongjang je jasno nakazal, da ni zainteresiran za nove pogovore, dokler Washington zavrača umik sankcij oz. ne predstavi s tem povezane ponudbe. Rok glede tega je Severna Koreja ZDA postavila do konca leta.

Loading...