aki 1 Odkrito.si

Pevec skupine Parni valjak v smrtni nevarnosti?

denise dame Svet24.si

VIDEO: Okajena na oder

Ana Nikolić obrez Svet24.si

FOTO: Fatalne ženske srbske in črnogorske mafije

Brdo pri Kranju Svet24.si

FOTO: Incident na Brdu pri Kranju: srbska ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

princ william in kate Njena.si

Tako se je Kate poklonila princesi Diani

MARAAYA 1 (neobrezana) (1 of 1) Njena.si

Maraya: Nasmejana in skrivnostna

Svet

Šefa vatikanskih financ v Avstraliji preiskujejo zaradi pedofilije

Deli na:
Šefa vatikanskih financ v Avstraliji preiskujejo zaradi pedofilije

Foto: arhiv Reporterja

Avstralska policija v zvezni državi Viktorija je danes potrdila, da preiskuje očitke o pedofiliji na račun šefa vatikanskih financ, kardinala Georgea Pella.

Pellu, ki je pristojen za vatikanski proračun in velja za tretjega najpomembnejša moža v vatikanski hierarhiji, sedaj grozi obtožba, navajajo tuje tiskovne agencije.

75-letnemu nekdanjemu nadškofu Melbourna in Sydneyja očitajo, da je kot mlad duhovnik v 70. in 80. letih minulega stoletja spolno nadlegoval najmanj dva dečka. Kardinal vse očitke zavrača kot v celoti neresnične in popolnoma napačne, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP so Pella avstralski detektivi oktobra lani v zvezi z očitki tudi zaslišali v Vatikanu.

Dva moška, sedaj stara okoli 40 let, trdita, da ju je Pell poleti 1978/79 otipaval v kopališču v Ballaratu, kjer je Pell odraščal in delal. Prav tako naj bi se poleti 1986/87 v klubu za deskanje na vodi nag sprehajal pred tremi dečki, ki naj bi bili takrat stari od osem do deset let.

Očitki na račun Pella so še posebej kočljivi, saj je kardinal v preteklosti opozarjal, da je katoliška cerkev v Avstraliji več let podcenjevala očitke na račun spolnih zlorab otrok. Avstralska katoliška cerkev je medtem več tisoč žrtvam izplačala več kot 276 milijonov evrov odškodnine.