stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Šef Fife Blatter priznava, da je bila izbira Katarja za SP 2022 mogoče napaka

Deli na:
Šef Fife Blatter priznava, da je bila izbira Katarja za SP 2022 mogoče napaka

Foto: Reuters

Joseph Blatter, predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fife) je ob robu zasedanja Mednarodnega olimpijskega komiteja v Buenos Airesu dejal, da je bil izbor Katarja za organizatorja svetovnega nogometnega prvenstva leta 2022 mogoče v res napaka, vendar vztraja, da Evropa ne more imeti vedno glavne in zadnje besede o času in programu SP.

Izbor Katarja je dvignil veliko prahu predvsem zaradi izjemno visokih temperatur, ki tam vladajo v času običajnega termina prvenstev junija in julija. Organizatorji so obljubili sicer klimatizirane stadione, vendar pa je začela prevladovati ideja, da bi bilo SP novembra in decembra 2022, kar pa bi zahtevalo velike spremembe v koledarjih ligaških tekmovanj, zato spremembi termina najbolj nasprotuje angleška premierliga.

"Če bi trmasto vztrajali pri sedanjem terminu, ko je SP v času evropskega poletja, s tem avtomatično diskriminiramo države, ki imajo drugačno podnebje in letne čase, kot so v Evropi ... Kdo smo mi, Evropejci, ki nas je 800 milijonov, da zahtevamo uresničitev vseh naših želja ne glede na ostali svet, ki šteje 6,2 milijarde prebivalcev ... Evropejci se moramo zavedati, da nogomet ni več le šport stare celine in Južne Amerike, ampak globalni šport milijard navijačev, ki ga spremljajo vsak teden in povsod po svetu," je v pogovoru za insideworldfootball.com dejal Švicar Blatter.