sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Seehofer je CSU in CDU pozval k skupnemu boju proti levici

Deli na:
Seehofer je CSU in CDU pozval k skupnemu boju proti levici

Predsednik bavarske CSU Horst Seehofer svojo stranko in CDU Angele Merkel opozarja, da morata preprečiti zmago levice na volitvah prihodnje leto.

Vodja bavarske Krščansko-socialne unije (CSU) Horst Seehofer je na kongresu stranke, ki se je začel včeraj, poudaril, da se morajo skupaj s sestrsko Krščansko-demokratsko unijo (CDU) nemške kanclerke Angele Merkel združiti v boju za preprečitev leve vlade. Ob tem je potrdil, da se stranki pri begunski politiki še vedno razhajata.

Z vidika parlamentarnih volitev prihodnje leto "je naš nasprotnik rdeče-rdeče-zelena koalicija" med socialdemokrati (SPD), Levico in Zelenimi, je dejal Seehofer. "CSU bo vedno branik pred levo fronto, (...) CDU ni naš nasprotnik," je še poudaril po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. CSU sicer trenutno skupaj s CDU in SPD tvori veliko nemško koalicijo.

Odnosi s sestrsko stranko so v splošnem dobri, še vedno pa se razhajata pri begunski politiki, je še povedal. CSU, ki deluje samo na Bavarskem, tako še vedno nasprotuje politiki odprtih vrat do beguncev, ki jo izvaja Merklova in v okviru katere so lani sprejeli 890.000 prosilcev za azil.



Vodja krščanskih socialistov je tako poudaril, da se še vedno zavzemajo za omejitev sprejema prosilcev na državni ravni na 200.000 letno. Dodal je, da pri tem vprašanju "ne bo prodal duše CSU".

Merklova se zaradi nestrinjanja na tem področju prvič po letu 2000, ko je prevzela vodenje CDU, kongresa ni udeležila.

Kongres se bo s sprejetjem novega programa stranke in še enim govorom vodje zaključil v soboto. Z novim programom želijo poudariti svoj konservativni značaj, s čimer želijo preprečiti, da bi njihovi volivci odšli k vse bolj priljubljeni skrajno desni Alternativi za Nemčijo (AfD), navaja nemška tiskovna agencija dpa.