Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Se gremo cepit v Srbijo? Slovenci drejo v Beograd po Pfizerja, Sputnika

Deli na:
Se gremo cepit v Srbijo? Slovenci drejo v Beograd po Pfizerja, Sputnika

Foto: Twitter

Medtem ko Jelko Kacin, koordinator množičnega cepljenja, robanti zaradi govoric o cepljenju olimpijske reprezentance za Tokio mimo vrste, se v Srbijo hodijo cepit celo tujci. Kaj poreče na to Kacin, nekdanji posebni poročevalec Evropskega parlamenta za Srbijo, trenutno ni znano.

V EU ni cepiva. Če je, ga razdeljujejo po strogem načrtu cepljenja, nad katerim bdijo razni Kacini. Ob najmanjših izjemah se ljudje zgražajo in ropotajo. Glede izbire cepiv je trenutno v EU podobno kot v rajnki Jugoslaviji glede bombonov, ki se primejo na zobe. Bronhiji in kikiji. Srbija je glede ponudbe cepiv kot nekdaj Gradec za lepljive bombone. Pri čemer je bilo treba za cukre plačati, cepljenje pa je zastonj za vse. Treba je zgolj priti v Srbijo, izpolniti obrazec na spletu. Po SMS ali elektronski pošti pride ura in lokacija cepljenja, in to je to.

Aja, treba je še povedati, kaj naj vam vbrizgajo: cepivo družb Pfizer/BioNTech in AstraZenece, kitajski sinopharm ali ruski sputnik V. Na evropski celini so od Srbov samo Britanci precepljeni v večjem številu. Okoli dva milijona in pol Srbov je že bilo cepljenih vsaj z enim odmerkom, ki ga je pri njih prejelo tudi več kot 20 tisoč tujcev, med njimi tudi ilegalni migranti. Največ pa Bosanci, Albanci, Črnogorci, Makedonci, Hrvati in celo Slovenci. Bosni, Makedoniji in Črni gori je Srbija cepivo celo podarila, saj so ga zagotovili več kot dovolj. Cepivi sputnik V in sinopharm pa bodo še letos začeli tudi izdelovati.

Vučiću očitajo, da si s cepilnim turizmom krepi vpliv v regiji. V svoji maniri odgovarja, da ni govora o kaki geopolitiki, ampak izključno o srbskem altruizmu in reševanju življenj. Poudaril je celo, da s cepivom ne nameravajo služiti. Državam iz regije, ki dobijo komaj kaj odmerkov, pa še tiste kot donacije, bodo cepivo, proizvedeno v Srbiji, prodajali po proizvodni ceni. EU, ki v Vučiću vidi samodržca, populista in še kaj, je v teh besedah zagotovo videla njegov jasno iztegnjeni sredinec. A kaj, ko mora glede cepljenja samo molčati.