sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Schumacher prestal še eno operacijo, stanje se izboljšuje

Deli na:
Schumacher prestal še eno operacijo, stanje se izboljšuje

Foto: Reuters

Nekdanji svetovni prvak formule 1 Michael Schumacher je dva dneva po nesreči na smučišču v Meribelu še vedno v kritičnem stanju. Schumacher, ki so ga sprejeli v bolnišnico v Grenoblu s hudimi poškodbami glave, ni zunaj smrtne nevarnosti. Schumacher je ponoči prestal še eno operacijo, stanje pa naj bi se počasi le izboljševalo.

"Nevarnost seveda še vedno obstaja, tako da še ne moremo zatrditi, da smo zmagali in da je poškodovanec zunaj smrtne nevarnosti. Vsekakor pa smo zadovoljni z napredkom ter dejstvom, da smo pridobili nekaj dragocenega časa," so najnovejše informacije zdravniškega štaba iz klinike v Grenoblu, kjer zdravijo sedemkratnega svetovnega prvaka. Schumacher po podatkih glavnega anesteziologa Jean-Francoisa Payena še naprej ostaja v umetni komi ter pod stalnim skrbnim nadzorom vseh življenjskih funkcij.

Nekdanji svetovni prvak formule 1, ki bo 3. januarja dopolnil 45 let, se je ponesrečil v nedeljo med smučanjem s 14-letnim sinom na neurejenem smučišču, zunaj označenih in utrjenih prog zimsko-športnega središča Meribel v Savojskih Alpah. Ob padcu, ta se je zgodil pri veliki hitrosti, je z glavo udaril v kamen. Udarec je sicer delno ublažila čelada, a so bile posledice vseeno zelo hude.