vesolje ženska Dobra karma

Opozorilo iz horoskopa za te dni: bodite pozorni ...

4_tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar o pokojni mami

tanja fajon pl1 Reporter.si

Išče se novi mandatar: SD namerava vložiti ...

borut turk Svet24.si

Šestkrat je zabodel partnerko Romano, krivde za ...

Matej Tonin Necenzurirano

Tonin v opoziciji govoril eno, zdaj kot minister ...

paris-hilton, this-is-paris, dokumentarec Odkrito.si

Paris Hilton zaključila 20 let pretvarjanja

peter prevc bobo2 Njena.si

Peter Prevc na rojstni dan pokazal sinovo ...

Svet

Savdska Arabija dekletom na zasebnih šolah dovolila šport

Deli na:
Savdska Arabija dekletom na zasebnih šolah dovolila šport

Foto: Reuters

Savdska Arabija je dekletom na zasebnih šolah dovolila ukvarjanje s športom, je danes sporočilo savdsko ministrstvo za izobraževanje. Ukrep je znak postopnega ukinjanja omejitev za ženske v sicer izredno konservativni kraljevini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ukrep sicer izključuje večino učenk, saj ne velja za tiste, ki se izobražujejo v državnih šolah. Ministrstvo je sicer zahtevalo, da morajo dekleta pri športnih aktivnostih na ustreznih lokacijah nositi "primerno zakrivajoča oblačila".

Ministrstvo je pripomnilo, da določene zasebne šole te aktivnosti že omogočajo, a da tega doslej niso urejala nobena pravila. Zdaj je z odlokom dovolilo, da zasebne šole uvedejo pravila za reguliranje športnih aktivnosti za dekleta.

Problematika savdskih žensk v športu je prišla v središče pozornosti ob lanskih olimpijskih igrah v Londonu, ko je Savdska Arabija klonila pod pritiski in na igre prvič poslala športnice.

Čeprav se na področju športa razmere za ženske v tej državi spreminjajo, pa še vedno ne smejo voziti motornih vozil, v javnosti pa morajo biti pokrite in v spremstvu moškega sorodnika.

Loading...