ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

1_isaac palma otrok Svet24.si

Isaac Palma: "V Sloveniji otroke vzgajate bolj ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Svet

Savdska Arabija dekletom na zasebnih šolah dovolila šport

Deli na:
Savdska Arabija dekletom na zasebnih šolah dovolila šport

Foto: Reuters

Savdska Arabija je dekletom na zasebnih šolah dovolila ukvarjanje s športom, je danes sporočilo savdsko ministrstvo za izobraževanje. Ukrep je znak postopnega ukinjanja omejitev za ženske v sicer izredno konservativni kraljevini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ukrep sicer izključuje večino učenk, saj ne velja za tiste, ki se izobražujejo v državnih šolah. Ministrstvo je sicer zahtevalo, da morajo dekleta pri športnih aktivnostih na ustreznih lokacijah nositi "primerno zakrivajoča oblačila".

Ministrstvo je pripomnilo, da določene zasebne šole te aktivnosti že omogočajo, a da tega doslej niso urejala nobena pravila. Zdaj je z odlokom dovolilo, da zasebne šole uvedejo pravila za reguliranje športnih aktivnosti za dekleta.

Problematika savdskih žensk v športu je prišla v središče pozornosti ob lanskih olimpijskih igrah v Londonu, ko je Savdska Arabija klonila pod pritiski in na igre prvič poslala športnice.

Čeprav se na področju športa razmere za ženske v tej državi spreminjajo, pa še vedno ne smejo voziti motornih vozil, v javnosti pa morajo biti pokrite in v spremstvu moškega sorodnika.

loading...
Loading...