Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sarkozy bi se lahko vrnil v francosko politiko

Deli na:
Sarkozy bi se lahko vrnil v francosko politiko

Foto: Reuters

Nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy je namignil, da bi se lahko vrnil na politično prizorišče, a ne iz želje po oblasti, temveč zaradi občutka odgovornosti do Francozov. Sarkozyja je sicer na predsedniških volitvah maja lani po samo enem mandatu na čelu države premagal socialist Francois Hollande.

Kot je dejal Sarkozy, morebiti že kmalu ne bo imel druge izbire, kot da se vrne v politiko. "Žal bo kmalu prišlo do tega, da vprašanje ne bo več, ali si želiš, temveč ali sploh imaš izbiro," je dejal v intervjuju za francoski poslovni tednik Valeurs Actuelles. "V tem primeru bom dolžan, da se vrnem v politiko. A ne zaradi želje, temveč odgovornosti in ker gre za Francijo."

Po volilnem porazu se je Sarkozy maja lani umaknil iz sveta politike, da bi lahko več časa preživel s svojo družino. Nekdanji predsednik je še vedno priljubljen znotraj svoje konservativne stranke Unija za ljudsko gibanje (UMP), poleg tega pa ga mnogi pozivajo, naj kandidira na predsedniških volitvah 2017, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Njegove izjave so v javnost prišle v času, ko se Hollande spopada z vedno manjšo priljubljenostjo, medtem ko skuša Francija s težavo oživiti svoje stagnirajoče gospodarstvo in zmanjšati brezposelnost.