dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

polona-kranjc Njena.si

Nova drama: Šokanten izbruh mirne Polone

manca Njena.si

Manca Špik po izpovedi o napadih prejela veliko ...

Svet

Šarec: Še malo in bosta Janša in Pahor »non grata« kjerkoli v Evropi

Deli na:
Šarec: Še malo in bosta Janša in Pahor »non grata« kjerkoli v Evropi

Janez Janša in Borut Pahor - Foto: Bobo

»Oba se imata za mojstra slovenske zunanje politike, ampak iz potez in njihovih posledic pa to ni preveč razvidno,« piše prvak LMŠ Marjan Šarec o predsedniku države Borutu Pahorju in premierju Janezu Janši.

Šarec na Facebooku komentira zgodbo z non-paperjem o BiH in drugih državah nekdanje Jugoslavije, ki naj bi ga po navedbah medijev iz BiH Janša poslal Evropski uniji in v katerem naj bi kot temo slovenskega predsedovanja EU navedel dokončanje razpada Jugoslavije, dokumenta pa naj bi govoril tudi o spremembi meja na Zahodnem Balkanu.

Janša vztraja, da ne obstaja non-paper, ki bi ga bilo mogoče povezati s slovensko vlado in bi vseboval spremembe meja ali spodkopavanje ozemeljske celovitosti BiH. Pahor pa je izjavil, da pred marčnim obiskom v BiH niti kasneje ni bil seznanjen z non-paperjem o Zahodnem Balkanu.

Šarec vseeno piše, da bosta kmalu oba slovenska predsednika »'non grata' kjerkoli v Evropi, če eden od njiju že ni.« Lepa popotnica za predsedovanje Svetu EU, ni kaj, še komentira.

»Po vsem tem, kar spremljamo zadnje leto, bi moral vsaj eden odstopiti, najboljše pa kar oba. Ampak, verjamem, da ne bosta, saj oba izhajata iz nekdanje ZKS, kjer pa odstop ni bil v učbeniku,« dodaja Šarec.

Loading...