kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Samsung prodal več kot 100 milijonov mobilnikov serije Galaxy S

Deli na:
Samsung prodal več kot 100 milijonov mobilnikov serije Galaxy S

Foto: Reuters

Južnokorejski tehnološki velikan Samsung je od leta 2010 po svetu prodal že več kot 100 milijonov mobilnikov serije Galaxy S, so sporočili iz podjetja. S tem Samsung utrjuje svojo prednost pred ameriškim tekmecem Applom, s katerim je že vrsto let zapleten v patentne tožbe.

Južnokorejski proizvajalec je prodal približno 25 milijonov prve različice mobilnikov paradne serije Galaxy S, ki je na police prišla sredi leta 2010. Druga različica Galaxy S II, ki je izšla aprila 2011, je dosegla prodajo 40 milijonov, enako prodajo pa je zabeležila tudi zadnja različica Galaxy S III, ki jo je Samsung predstavil maja lani.

Za južnokorejskega proizvajalca je bilo leto 2012 prelomno, saj si je na račun Appla izboril dominantno pozicijo na svetovnem trgu mobilnih naprav, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Samsungov delež na izjemno donosnem trgu pametnih mobilnikov se je v tretjem četrtletju lani povzpel na 31,3 odstotka. Še leta 2009 je Samsung beležil le 3,3-odstotni tržni delež.

Samsungov tržni delež je po ocenah analitske hiše IHS Isuppli leta 2012 znašal 28 odstotkov, kar je osem odstotnih točk več kot leta 2011. Applov tržni delež pa se je v istem obdobju povečal le za eno odstotno točko, in sicer na 20 odstotkov.