stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ruski poslanec: Ruske vojaške enote nameščene na Krimu

Deli na:
Ruski poslanec: Ruske vojaške enote nameščene na Krimu

Foto: Reuters

Ruske vojaške enote zasedajo položaje na Krimu za primer oboroženega napada s strani Kijeva, je danes dejal vidni ruski poslanec Leonid Slutski. Tuje tiskovne agencije izjavo interpretirajo kot morebitno prvo priznanje Moskve, da so ruske vojaške enote prisotne na ukrajinskem polotoku Krim.

"Nekatere vojaške enote zasedajo položaje za primer odpora, oborožene agresije, oborožene ekspanzije s strani Kijeva," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v sredinem večernem pogovoru za radio Odmev Moskve dejal vodja odbora ruske dume za odnose z nekdanjimi sovjetskimi republikami Slutski.

"Ne gre za obsežno vojaško operacijo," je nadalje pojasnil poslanec, ki pogosto govori v imenu ruskega parlamenta. "Če bi banditske enote - bog ne daj - vdrle na jugovzhod Ukrajine, še posebej na Krim, razumete, da bi se bilo temu težko nemudoma zoperstaviti. Nismo čarovniki," je dodal.


Po besedah Slutskega bi lahko bile enote uporabljene, če bi nedeljski referendum o priključitvi Krima Rusiji sprožil oboroženo intervencijo s strani Kijeva, kar je po njegovem precej verjetno. "Zato v tem primeru, da, nekatere vojaške enote so tukaj nameščene, saj je tak vdor na žalost še posebej v dneh referenduma zelo verjeten," je dejal.

Je pa poslanec zagotovil, da bodo ruske sile posredovale le v primeru oboroženega napada iz Kijeva. "Čete bodo šle v akcijo le, želim poudariti, če bi banditske enote prišle iz Kijeva na Krim prelivati kri. V nobenem drugem primeru," je izpostavil in dodal, da "v nobeni situaciji ne bo vojne".

Ruski predsednik Vladimir Putin je, tako kot lokalne krimske oblasti, doslej vztrajal, da so uniformirani oboroženci, ki patruljirajo na Krimu v polni vojaški opremi, pripadniki lokalnih samoobrambnih brigad. Namignil je celo, da so uniforme lahko kupili v trgovinah.