Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ruska samomorilska napadalka namenjena v Moskvo

Deli na:
Ruska samomorilska napadalka namenjena v Moskvo

Foto: Reuters

Ženska, ki se je v ponedeljek razstrelila v ruskem mestu Volgograd, je bila namenjena v Moskvo, so ugotovili preiskovalci. Zakaj je bombo razneslo v Volgogradu, zaenkrat še ni jasno, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Napadalka, 30-letna Naida Asijalova, je bila na poti iz rojstnega Dagestana na Severnem Kavkazu do ruske prestolnice. Do detonacije je prišlo v Volgogradu, v eksploziji pa je umrlo najmanj šest potnikov na avtobusu, še več kot 30 pa jih je bilo ranjenih, je ugotovil ruski preiskovalni odbor.

Ubiti so bili stari med 16 in 29 let. Štiri ranjene so po zraku prepeljali na zdravljenje v Moskvo, je sporočilo rusko ministrstvo za izredne razmere.

Ruski mediji sicer danes poročajo, da je bila Asijalova, po narodnosti Avarka, v razmerju z Rusom, ki se je spreobrnil v islam. Za Dmitrijem Sokolovom se je leta 2012 izgubila vsaka sled in naj bi se skrival med borci v Dagestanu.

Napad je najbolj smrtonosen zunaj nemirnega Severnega Kavkaza od januarja 2011, ko je samomorilski napadalec na moskovskem letališču Domodedovo ubil 37 ljudi. Eksplozija pa tudi vzbuja varnostne skrbi sto dni pred začetkom olimpijskih iger v Sočiju.