dež sneg vreme Svet24.si

Pihal bo močan veter, držali boste dežnike, ...

zdravnica, lutka Svet24.si

Za študente in mlade zdravnike plače nizko na ...

38-SDS Necenzurirano

Vodič po korupcijskih in drugih aferah SDS

vila zlatorog stavba-LZS-lovska zveza Reporter.si

To je milijone evrov vredna vila, v katero lahko ...

anton žlogar, nš mura Ekipa24.si

Mura za novega trenerja potrdila Žlogarja, ...

Videti je bilo, da mu je nekoliko težko pri srcu Odkrito.si

Žalost princa Williama - prišel je sam ...

Antonio Marin Ekipa24.si

Velik šok za Olimpijo: najbolj vroči nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ruska policija aretirala vodji gibanja proti Putinu

Deli na:

Moskovska policija je danes aretirala vodji gibanja proti novemu ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, potem ko sta protestno celo noč vztrajala v bližini Kremlja. Alekseja Navalnija in Sergeja Udalcova so odpeljali na policijsko postajo, kjer ju bodo po navedbah njunega odvetnika najverjetneje oglobili zaradi kršenja javnega reda.

Opozicijska voditelja Navalni in Udalcov sta noč preživela na prostem z več sto drugimi nasprotniki Putina v okrožju Kitaj Gorod v središču Moskve, okoli kilometer od Kremlja.

Po poročanju tiskovne agencije AFP so protestniki, ki so se protestno zbrali ob ponedeljkovi prisegi Putina za tretji predsedniški mandat, kljub aretaciji davi vztrajali na območju. Demonstranti so bili zjutraj mirni in brez transparentov, nekateri pa so na prizorišču spali v spalnih vrečah, še poroča AFP.

Ruska policija je sporočila, da so od nedelje na opozicijskih zborovanjih aretirali skoraj 750 ljudi.

V nedeljo se je na protestih proti Putinu zbralo okoli 20.000 ljudi. Protesti so se sprevrgli v nasilje, ko se je nekaj protestnikov skušalo približati Kremlju. Prišlo je do spopadov med demonstranti in policisti, ki so pridržali več kot 400 ljudi. Kljub zelo ostrim varnostnim ukrepom se je več tisoč opozicijskih protestnikov v središču Moskve zbralo tudi v ponedeljek, na dan Putinove inavguracije. Protestirali so vzdolž poti, po kateri se je v Kremelj pripeljal Putin.