Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rusija že šesti dan zapored z več kot 10.000 novimi okužbami s koronavirusom

Deli na:
Rusija že šesti dan zapored z več kot 10.000 novimi okužbami s koronavirusom

V Rusiji beležijo stalen porast novih okužb z novim koronavirusom. - Foto: Profimedia

V Rusiji so v zadnjem dnevu potrdili 10.669 novih okužb z novim koronavirusom. To je že šesti dan zapored, ko država beleži več kot 10.000 okužb dnevno, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Skupaj so doslej zabeležili 187.859 okuženih z novim virusom. V zadnjih 24 urah je za covidom-19 umrlo 98 ljudi, skupno 1723.

Število na novo okuženih je v zadnjih 24 urah sicer nekoliko nižje kot dan prej, ko so potrdili rekordnih 11.231 novih okužb z novim koronavirusom. Kot je danes sporočil ruski krizni štab za boj proti pandemiji covida-19, 5232 na novo okuženih nima nobenih simptomov.

Rusija je na petem mestu po številu okuženih z novim koronavirusom na svetu, in sicer za ZDA, Španijo, Italijo in Združenim kraljestvom.

Žarišče epidemije novega koronavirusa v državi je Moskva, kjer so v zadnjih 24 urah potrdili 5846 novih primerov okužbe, skupno pa 98.522. 956 prebivalcev prestolnice je umrlo za koronavirusno boleznijo 19, od tega 51 v zadnjem dnevu.

Moskovski župan Sergej Sobjanin je v četrtek sporočil, da so "samoizolacijo prebivalcev" prestolnice podaljšali do 31. maja. Karanteno so v mestu uvedli 29. marca. Izpostavil je, da je še prezgodaj za odpiranje restavracij, gledališč in športnih dvoran. Od 12. maja pa bodo morali nositi rokavice in zaščitne maske v trgovinah in v javnem prometu.

Kljub nagli rasti števila okuženih v Rusiji smrtnost po uradnih podatkih ostaja nizka v primerjavi z drugimi državami, kot so Italija, Španija in ZDA.