Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rusija sprožila medijsko kampanjo glede Ukrajine

Deli na:
Rusija sprožila medijsko kampanjo glede Ukrajine

Foto: Reuters

Ruski državni mediji in predstavniki vladajoče stranke so danes opozorili pred oboroženimi roparji v Ukrajini. Ob tem so pozvali javnost, naj odločno podpre predsednika Vladimirja Putina ob morebitnem vojaškem posredovanju v tej državi.

Mediji pod nadzorom Kremlja so po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sprožili obsežno propagandno operacijo s posnetki, ki diskreditirajo nove oblasti v Kijevu in naj bi dokazovali domnevne napade na ruskogovoreče prebivalstvo Ukrajine.

Nakazujoč na domnevno vpletenost tujine v proteste v Kijevu, je ruska televizija Rusija 24 objavila izpoved mladega Rusa, ki je trdil, da so mu plačali, da je deloval kot ostrostrelec z opozicijskimi silami. "Tam so plačanci. Prihajajo iz različnih držav: ZDA, Nemčije, prihajajo oblečeni v enake vojaške uniforme," je povedal.

Po navedbah omenjene televizije ti "plačanci zdaj odhajajo na Krim". "Njihov cilj je jasen: Spodbuditi nov krizni val in skrivaj oropati ljudi," so dodali.



Rusija 24 je objavila tudi pogovor z guvernerjem regije Belgorod, ki meji na Ukrajino. Ta je opozoril pred "množicami oboroženih ljudi", ki naj bi v soboto poskušali blokirati avtocesto proti Krimu.

"Položaj v Ukrajini je združil celotno rusko civilno družbo," je povedal poslanec vladajoče ruske stranke Enotna Rusija Leonid Slutski. "Vsi nedvomno podpirajo zaščito naših ljudi v Ukrajini, da ne bi iz Ukrajine izginili ruski jezik in Rusi," je dodal. Omenjena stranka je za danes tudi sklicala protest v središču Moskve "v podporo Ukrajini".

Ruska tiskovna agencija Itar-Tass je danes tudi objavila vest, da se je v Rusijo od začetka tega leta zateklo 675.000 prebivalcev Ukrajine. "Če se bo ta kaos v Ukrajini nadaljeval, se bo v ruske obmejne regije strnilo več sto tisoč beguncev," naj bi poročale ruske mejne enote, izpostavljajoč "jasne dokaze prihajajoče humanitarne katastrofe".