muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rusija pomilostila morilca novinarke Politkovske, ker se je šel borit v Ukrajino

Deli na:
Rusija pomilostila morilca novinarke Politkovske, ker se je šel borit v Ukrajino

Ana Politkovska

Nekdanji ruski detektiv Sergej Hadžikurbanov, obsojen sodelovanja pri umoru preiskovalne novinarke Ane Politkovske, je bil pomiloščen zaradi bojevanja v Ukrajini, je danes sporočil njegov odvetnik. V Ukrajini naj bi se sicer borilo na tisoče ruskih zapornikov, lokalni mediji pa poročajo, da so nekateri po vrnitvi s fronte že zagrešili nove zločine.

"Hadžikurbanov je bil kot borec posebnih enot povabljen k podpisu pogodbe o sodelovanju v posebni vojaški operaciji. Ko se je pogodba iztekla, je bil s predsedniškim dekretom pomiloščen," je pojasnil njegov odvetnik.

Nekdanji detektiv je bil eden od petih, ki so bili obsojeni umora Politkovske, novinarke, ki je delala za časnik Nova Gazeta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Politkovska je bila znana po svoji ostri kritiki do Kremlja, ruskega predsednika Vladimirja Putina, pa tudi do čečenskega voditelja Ramzana Kadirova. Leta 2006 je bila umorjena v dvigalu njenega stanovanjskega bloka v Moskvi.

Kremelj je v petek priznal, da so za boje v Ukrajini rekrutirali zapornike. Tisti, ki se "s krvjo odkupijo za svoje zločine", pa so lahko tudi pomiloščeni, so dodale ruske oblasti.

Po ocenah vodje neodvisne skupine za pravice zapornikov Olge Romanove je Rusija za boje v Ukrajini verjetno rekrutirala že 100.000 zapornikov. Lokalni ruski mediji medtem poročajo o več primerih pomiloščenih zapornikov, ki so po vrnitvi s fronte zagrešili huda kazniva dejanja, vključno z umori.