stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rusi spet raketirajo Ukrajino

Deli na:
Rusi spet raketirajo Ukrajino

Eksplozije v Kijevu - Foto: Twitter

Ukrajinske oblasti so danes poročale o novih ruskih raketnih napadih v Kijevu ter regijah Harkov, Dnipropetrovsk in Mikolajiv, ki so bili večinoma usmerjeni v energetsko infrastrukturo. O žrtvah poročajo iz Kijeva, kjer sta umrli dve osebi, in iz Mikolajiva, kjer so reševalci iz ruševin izvlekli truplo moškega, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Le dan po smrtonosnih ruskih napadih na ukrajinsko prestolnico, je predstavnik ukrajinskega predsedstva Kirilo Timošenko na družbenih omrežjih sporočil, da so vzhod Kijeva prizadeli trije napadi na "objekt za oskrbo z električno energijo". Napad je potrdil tudi župan Vitalij Kličko.

Kasneje pa je okrožno tožilstvo sporočilo, da sta v ruskem raketnem napadu v Kijevu umrli dve osebi, še ena pa je bila ranjena, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Mikolajivu je bil ponoči zadet stanovanjski objekt, reševalci pa so iz ruševin po besedah guvernerja Vitalija Kima izvlekli truplo moškega.


O raketnem obstreljevanju je poročal tudi župan mesta Harkov Igor Terehov. "V petih minutah sta v mestu odjeknila dva niza eksplozij," je dejal. Po prvih podatkih naj bi bil prizadet industrijski obrat, podzemna železnica pa trenutno deluje kot zavetišče.

V regiji Dnipropetrovsk so lokalne oblasti poročale o eksplozijah v kraju Krivoj Rog in v glavnem mestu regije Dnipro. Napade je potrdil tudi Timošenko, ki pa je povedal, da je bil v mestu Dnipro v dveh napadih zadet energetski objekt. Po navedbah lokalnega guvernerja je več mestnih okrožij ostalo brez elektrike.

Energetska infrastruktura je bila tarča napadov tudi v mestu Žitomir, župan Sergej Suhomlin pa je opozoril, da je bila prekinjena oskrba z elektriko in vodo.

Na napade se je že odzval ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki je ponovil, da Ukrajino ogrožajo okupatorji, ki da še naprej delajo to, kar znajo najbolje, in sicer terorizirajo in ubijajo civiliste.