nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rezultati volitev v Afganistanu zamujajo zaradi preiskav poneverb

Deli na:
Rezultati volitev v Afganistanu zamujajo zaradi preiskav poneverb

Foto: Reuters

Rezultati prvega kroga predsedniških volitev v Afganistanu zamujajo, ker še preiskujejo navedbe o domnevnih poneverbah, je danes sporočila državna volilna komisija. Datum objave končnih rezultatov tako še ni določen, s tem pa tudi ne datum drugega kroga volitev, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal predsednik komisije Nur Mohamed Nur.

Neodvisna volilna komisija formalno še vedno čaka na ugotovitve komisije za volilne pritožbe, je pojasnil Nur. Zaradi tega celoten volilni proces v Afganistanu stoji.

Volilna komisija je sicer že konec aprila objavila rezultate prvega kroga iz 5. aprila. Nekdanji zunanji minister in vodja opozicije Abdulah Abdulah (foto) je dobil 44,9 odstotka glasov podpore. Ker ni zbral več kot 50 odstotkov glasov, bo potreben še drugi krog. V njem se bo pomeril z nekdanjim finančnim ministrom Ašrafom Ganijem Ahmadzajem, ki je v prvem krogu dobil 31,5 odstotka glasov podpore.

Toda to so bili še neuradni rezultati in volilna komisija naj bi po napovedih danes objavila tudi dokončne uradne rezultate prvega kroga volitev. A to se glede na napoved Nurija za AFP očitno ne bo zgodilo.

Prav tako še ni jasno, kdaj naj bi izvedli drugi krog volitev. Volilna komisija je nazadnje predvidela 14. junij, a zaradi zamud zdaj tudi ta datum še ni dokončno potrjen, še poroča AFP.