porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Svet

Rajski karibski otok, na katerem Američani skrivnostno umirajo

Deli na:
Rajski karibski otok, na katerem Američani skrivnostno umirajo

Dominikanska republika je izjemno eksotična destinacija, meni blogerka. - Foto: Osebni album

V Dominikanski republiki, ki leži na vzhodu karibskega otoka Hispaniola, se v zadnjem času dogaja niz skrivnostnih smrtih ameriških turistov.

Tako so maja letos trije ameriški turisti v dveh različnih hotelih nenadoma hudo zboleli in umrli. V karibski državi je v preteklih 12 mesecih zaradi za zdaj še nepojasnjenih vzrokov umrlo šest ameriških turistov, piše nemška spletna stran Focus.

Pri zadnjih žrtvah je obdukcija odkrila pljučni edem, je sporočilo dominikansko državno tožilstvo. Še vedno ni jasno, ali so različni smrtni primeri med seboj povezani.

Številne žrtve naj bi pred začetkom zdravstvenih težav vzele pijačo iz minibara. Gre za obžalovanja vredna posamične primere, je dejal dominikanski minister za turizem Francisco Javier García.

Tudi ameriški FBI podpirana dominikanske oblasti pri preiskavi, je sporočilo ameriško veleposlaništvo v Santa Domingu. Prve izsledke toksikoloških preiskav lahko pričakujemo šele čez štiri tedne.

Dominikanska republika, kjer večina prebivalcev govori špansko (njena zahodna soseda na otoku je francosko govoreči Haiti), je eden od najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Karibskem morju. Državo letno obišče več kot šest milijonov turistov, približno tretjina od teh so Američani.

loading...
Loading...