horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Putin v svojo zbirko dogodivščin dodal še let z žerjavi

Deli na:
Putin v svojo zbirko dogodivščin dodal še let z žerjavi

Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin se je na poti na vrh azijsko-tihomorskega gospodarskega sodelovanja (Apec) v Vladivostoku ustavil na raziskovalni ornitološki postaji v Kušavetu in pomagal pri preseljevanju redkih sibirskih žerjavov, poroča danes ameriška tiskovna agencija AP.

Putin je s pilotiranjem motorno-jadralnega letala sodeloval v projektu, katerega cilj je naučiti sibirske bele žerjave, rojene v ujetništvu, da se iz Rusije odpravijo prezimovat v Srednjo Azijo. Let je trajal 15 minut, Putinu pa sta zaradi močnih vetrov sledila le dva žerjava.

Ruski predsednik je znan po tovrstnih dogodivščinah. Enkrat se je na primer "družil" s polarnim medvedom, lani pa je med potapljanjem iz morja izvlekel del antične amfore, kar so pridno zabeležili mediji. Putinov predstavnik Dimitrij Peskov je kasneje sicer priznal, da so dele posode posebej za Putina pred tem nastavili na morsko dno.

Tovrstne avanture pa so trn v peti Putinovim nasprotnikom, saj po njihovem mnenju služijo zgolj poveličevanju Putina in ustvarjanju kulta predsednika.

loading...
Loading...