miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

Indira Ekić Svet24.si

Indira Ekić ena najbolj glasnih zagovornic ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

policijski avto, slovenska policija, splošna Svet24.si

Grozljivka v okolici Grosupljega: policisti še ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Svet

Putin v svojo zbirko dogodivščin dodal še let z žerjavi

Deli na:
Putin v svojo zbirko dogodivščin dodal še let z žerjavi

Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin se je na poti na vrh azijsko-tihomorskega gospodarskega sodelovanja (Apec) v Vladivostoku ustavil na raziskovalni ornitološki postaji v Kušavetu in pomagal pri preseljevanju redkih sibirskih žerjavov, poroča danes ameriška tiskovna agencija AP.

Putin je s pilotiranjem motorno-jadralnega letala sodeloval v projektu, katerega cilj je naučiti sibirske bele žerjave, rojene v ujetništvu, da se iz Rusije odpravijo prezimovat v Srednjo Azijo. Let je trajal 15 minut, Putinu pa sta zaradi močnih vetrov sledila le dva žerjava.

Ruski predsednik je znan po tovrstnih dogodivščinah. Enkrat se je na primer "družil" s polarnim medvedom, lani pa je med potapljanjem iz morja izvlekel del antične amfore, kar so pridno zabeležili mediji. Putinov predstavnik Dimitrij Peskov je kasneje sicer priznal, da so dele posode posebej za Putina pred tem nastavili na morsko dno.

Tovrstne avanture pa so trn v peti Putinovim nasprotnikom, saj po njihovem mnenju služijo zgolj poveličevanju Putina in ustvarjanju kulta predsednika.

Loading...