hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin po srečanju z okuženim zdravnikom dela na daljavo

Deli na:
Putin po srečanju z okuženim zdravnikom dela na daljavo

Foto: Arhiv Reporterja

Ruski predsednik Vladimir Putin se je odločil svoje dolžnosti opravljati na daljavo, potem ko so pri enem od zdravnikov, s katerim se je nedavno srečal, potrdili okužbo z novim koronavirusom, so danes sporočili iz Kremlja.

"Gre za preventiven ukrep," je novinarjem pojasnil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Dodal je, da je Putin v predsedniški rezidenci v kraju Novo Ogarjovo blizu Moskve. Povedal je tudi, da je s Putinom trenutno "vse v redu", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Putin se je z okuženim zdravnikom Denisom Procenkom, sicer direktorjem moskovske bolnišnice Komunarka, sešel ob nedavnem obisku bolnišnice, kjer zdravijo bolnike s covidom-19. Procenko je sporočil, da je okužen, da pa se počuti dobro.

Peskov je danes pojasnil, da vse, ki so bili s predsednikom v bolnišnici Komunarka, vsak dan testirajo za okužbo z novim koronavirusom.


V Rusiji so doslej potrdili 2777 primerov okužbe in 24 umrlih zaradi koronavirusne bolezni 19. Za skoraj 70 odstotkov države ob pandemiji veljajo stroge omejitve gibanja.

Med prvimi prvi so jih v ponedeljek uvedli v Moskvi, kjer so ljudem ukazali, naj ostanejo doma, vse nenujne storitve in podjetja pa so zaprti. Moskovčani lahko le nesejo smeti, peljejo psa na krajši sprehod, gredo kupit hrano ali v bližnjo lekarno. V ruski prestolnici bodo spoštovanje ukrepov preverjali tudi preko aplikacije na mobilnih telefonih ter kod QR na njihovih mobilnih telefonih.

Vodja oddelka za informacijsko tehnologijo na moskovski občili Edvard Lisenko je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal, da bodo z aplikacijo, ki bo na spletu dostopna v četrtek, "zagotovili samodisciplino" Moskovčanov. Predvidena je za nadzor bolnikov s covidom-19, ne bo pa obvezna za ostale prebivalce 12-milijonskega mesta. Bodo pa vsi, ki bodo želeli od doma, morali zaprositi oblasti za kodo QR, ki jo bodo policisti in drugi pristojni lahko kadarkoli preverili na ulici.

Kazen za nespoštovanje ukrepov bo znašala do 50.000 rubljev (okoli 580 evrov).