poroka, nevesta Svet24.si

Razsipna nevesta razjezila svate: če poročni ...

gorski-karabah, izseljevanje Svet24.si

Foto: Eksodus Armencev iz Gorskega Karabaha, čez ...

Uroš Brežan Necenzurirano

Dajejo posel samemu sebi – država pa jih za to ...

franc rode bobo Reporter.si

Moralni bankrot slovenske Cerkve: cerkveno elito ...

doncic Ekipa24.si

Dončić in vroča ameriška zvezdnica Taylor ...

vlasta Njena.si

Pomirjena Vlasta: Njena duša in srce sta polna

maribor viole dw Ekipa24.si

Kaj so Viole na zagovoru pred tekmo povedale ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin Kadirova povišal v generalpolkovnika

Deli na:
Putin Kadirova povišal v generalpolkovnika

Čečenski predsednik, ki je tesen zaveznik Putina, pravi, da so ameriške sankcije dobrodošle zanj in za čečenski narod. - Foto: Arhiv Svet24

Čečenski voditelj Ramzan Kadirov, sicer tesen zaveznik ruskega predsednika Vladimirja Putina, je danes sporočil, da ga je vrhovni poveljnik ruskih sil povišal v generalpolkovnika. Prav tako se je pohvalil, da se je vpisal v rusko knjigo rekordov, saj naj bi postavil svetovni rekord v številu sankcij, uvedenih proti posamezni osebi.

"Predsednik Rusije mi je podelil čin generalpolkovnika. To je zame povišanje," je Kadirov zapisal na Telegramu in dodal, ga je Putin osebno obvestil o odločitvi. Prav tako naj bi mu ruski predsednik posredoval čestitke ob dnevu mesta Grozni, dnevu učiteljev in dnevu čečenske mladine.

"Predsednik me je poklical in prosil, naj v njegovem imenu vsem prebivalcem Čečenije zaželim blaginjo, srečo in uspeh! Kljub svoji obremenjenosti vrhovni poveljnik nikoli ne pozabi na pomembne datume v naši regiji," je še dodal po poročanju ruske tiskovne agencije Tass.

Generalpolkovnik je tretji najvišji poveljniški čin v ruski vojaški hierarhiji. Do povišanja Kadirova prihaja v času, ko ukrajinska vojska dosega uspehe na bojiščih v štirih regijah, ki jih je Kremelj razglasil za ruske.V luči tega je Kadirov poudaril, da bo storil vse, da se "posebna vojaška operacija" v Ukrajini hitro konča. Čečenske enote - vključno s Kadirovo lastno milico - se v Ukrajini že dlje časa borijo skupaj z rednimi ruskimi silami. V ponedeljek pa je napovedal, da bo na fronto v Ukrajino poslal tudi svoje tri najstniške sinove.

Medtem je čečenski voditelj postavil svetovni rekord v številu sankcij, uvedenih proti posamezni osebi, je razvidno iz potrdila, ki ga je Kadirovu izročil glavni urednik ruske knjige rekordov Stanislav Konenko. Teh sankcij naj bi bilo kar 15.

Čečenski voditelj je na Telegramu zapisal, da je sedaj prehitel voditelja Severne Koreje Kim Jong-Una, beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka in sirskega predsednika Bašarja al Asada.