900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin Kadirova povišal v generalpolkovnika

Deli na:
Putin Kadirova povišal v generalpolkovnika

Čečenski predsednik, ki je tesen zaveznik Putina, pravi, da so ameriške sankcije dobrodošle zanj in za čečenski narod. - Foto: Arhiv Svet24

Čečenski voditelj Ramzan Kadirov, sicer tesen zaveznik ruskega predsednika Vladimirja Putina, je danes sporočil, da ga je vrhovni poveljnik ruskih sil povišal v generalpolkovnika. Prav tako se je pohvalil, da se je vpisal v rusko knjigo rekordov, saj naj bi postavil svetovni rekord v številu sankcij, uvedenih proti posamezni osebi.

"Predsednik Rusije mi je podelil čin generalpolkovnika. To je zame povišanje," je Kadirov zapisal na Telegramu in dodal, ga je Putin osebno obvestil o odločitvi. Prav tako naj bi mu ruski predsednik posredoval čestitke ob dnevu mesta Grozni, dnevu učiteljev in dnevu čečenske mladine.

"Predsednik me je poklical in prosil, naj v njegovem imenu vsem prebivalcem Čečenije zaželim blaginjo, srečo in uspeh! Kljub svoji obremenjenosti vrhovni poveljnik nikoli ne pozabi na pomembne datume v naši regiji," je še dodal po poročanju ruske tiskovne agencije Tass.

Generalpolkovnik je tretji najvišji poveljniški čin v ruski vojaški hierarhiji. Do povišanja Kadirova prihaja v času, ko ukrajinska vojska dosega uspehe na bojiščih v štirih regijah, ki jih je Kremelj razglasil za ruske.



V luči tega je Kadirov poudaril, da bo storil vse, da se "posebna vojaška operacija" v Ukrajini hitro konča. Čečenske enote - vključno s Kadirovo lastno milico - se v Ukrajini že dlje časa borijo skupaj z rednimi ruskimi silami. V ponedeljek pa je napovedal, da bo na fronto v Ukrajino poslal tudi svoje tri najstniške sinove.

Medtem je čečenski voditelj postavil svetovni rekord v številu sankcij, uvedenih proti posamezni osebi, je razvidno iz potrdila, ki ga je Kadirovu izročil glavni urednik ruske knjige rekordov Stanislav Konenko. Teh sankcij naj bi bilo kar 15.

Čečenski voditelj je na Telegramu zapisal, da je sedaj prehitel voditelja Severne Koreje Kim Jong-Una, beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka in sirskega predsednika Bašarja al Asada.