hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin je razkril, da se je pred tremi meseci cepil s Sputnikom

Deli na:
Putin je razkril, da se je pred tremi meseci cepil s Sputnikom

Ruski predsednik Vladimir Putin. - Foto: Profimedia

Več kot tri mesece po cepljenju proti covidu-19 je ruski predsednik Vladimir Putin danes razkril, da je prejel cepivo Sputnik V. Sicer nasprotuje obveznemu cepljenju, je pa skeptike pozval, naj prisluhnejo strokovnjakom.

Putin je v zadnjih mesecih spodbujal Ruse, naj se cepijo proti covidu-19 in marca naznanil, da je to storil tudi sam. Pri tem ni razkril, katero cepivo je prejel. Danes je vendarle sporočil, da se je cepil z ruskim Sputnikom, prvim registriranim cepivom v državi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kljub vnovičnemu naraščanju okužb z novim koronavirusom in počasnemu poteku cepljenja Putin ni naklonjen temu, da bi to postalo obvezno. "Ne podpiram obveznega cepljenja," je dejal v svojem letnem nastopu na televiziji, v katerem odgovarja na vprašanja gledalcev.

Ruski predsednik je naslovil tudi široko razširjeni skepticizem do cepiv v državi in pozval Ruse, naj prisluhnejo strokovnjakom. "Nujno je poslušati, ne ljudi, ki razumejo le malo o tem in širijo govorice, temveč specialiste," je dejal.

Po njegovih besedah je doslej cepivo proti covidu-19 prejelo okrog 23 milijonov Rusov, domača cepiva pa so boljša kot tuja, je še dejal in izpostavil AstraZeneco in Pfizer. Doslej so bila v Rusiji odobrena štiri cepiva, poleg Sputnika še EpiVac Corona, CoviVac in lahki Sputnik.

Ruske oblasti so danes poročale o 669 novih smrtih med covidnimi bolniki v zadnjih 24 urah, kar je že drugi dan zapovrstjo rekordno število. Državo je zajel nov val okužb, ki ga poganja visoko nalezljiva različica delta.