Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin je novo zaveznico našel v Argentini

Deli na:
Putin je novo zaveznico našel v Argentini

Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin in njegova argentinska kolegica Cristina Fernandez de Kirchner sta včeraj na pogovorih v Moskvi napovedala "univerzalno strateško partnerstvo" med državama, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Predsednika sta bila tudi navzoča ob podpisu sporazuma, v skladu s katerim bo rusko državno podjetje za jedrsko energijo Rosatom gradilo novi blok argentinske jedrske elektrarne Atucha ter preučilo možnost izgradnje šeste argentinske nuklearke. Po poročanju ruskih medijev naj bi bil posel vreden 2,2 milijarde dolarjev.

Argentinska predsednica je poudarila, da je jedrska energija "poceni, varna in je ne omejujejo gibanja na mednarodnih trgih in geopolitika". Izrazila je še upanje, da bosta strani dogovor o izgradnji nove argentinske nuklearke dosegli na prihodnjem srečanju z ruskim predsednikom v Sankt Peterburgu, a ni navedla datuma srečanja.

Rusija in Argentina sta tudi podpisali sporazum o sodelovanju med ruskim energetskim velikanom Gazprom in argentinsko energetsko družbo YPF.

Včerajšnji pogovori kažejo na otoplitev odnosov med Moskvo in Buenos Airesom v času, ko se odnosi med Rusijo in Zahodom poslabšujejo, še navaja dpa.