pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin je Francijo obtožil vzpodbujanja protiruske histerije

Deli na:
Putin je Francijo obtožil vzpodbujanja protiruske histerije

Foto: Bobo

Ruski predsednik Vladimir Putin je včeraj Francijo obtožil, da je v Varnostni svet Združenih narodov namerno vložila takšen predlog resolucije o Siriji, za katerega je vedela, da bo Rusija nanj dala veto. S tem je želela zaostriti razmere in vzpodbuditi protirusko histerijo, je dejal.

Rusija je minuli konec tedna v VS ZN dala veto na francoski predlog resolucije za zaustavitev nasilja v Siriji.

Putin je včeraj na investicijski konferenci v Moskvi dejal, da je Francija vložila takšen predlog resolucije, za katerega je vedela, da bo Moskva nanj dala veto, saj je v njem "vso krivdo pripisala uradnim sirskim oblastem", ni pa omenila ne upornikov niti teroristov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Francijo je ruski predsednik tudi obtožil, da resolucije ni vložila z namenom, da bi jo sprejeli. "Da bi dobili veto, so jo dali na mizo vedoč, kakšno je naše stališče in ne da bi se z nami pogovorili o naših amandmajih. Zakaj? Da bi zaostrili razmere," je dejal po poročanju ruske tiskovne agencije Interfax. Ocenil je še, da Francija služi interesom ZDA, ki to histerijo izkorišča v predsedniški kampanji.

Med napetostmi s Francijo zaradi razmer v Siriji je Putin v torek odpovedal za prihodnji teden napovedan obisk v Parizu, kjer bi se srečal s francoskim predsednikom Francoisom Hollandom in ki je bil načrtovan že dolgo.

Pariz sicer kljub napetostim še naprej skuša dogovoriti vrh o Ukrajini, ki bi se ga udeležil tudi Putin. Včeraj se je glede tega v telefonski konferenci Holland pogovarjal s Putinom in nemško kanclerko Angelo Merkel. Kot so sporočili iz francoske predsedniške palače, bi do vrha Francije, Nemčije, Rusije in Ukrajine lahko prišlo kmalu v Berlinu, da pa datum še ni določen, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah ruskega veleposlanika v Parizu naj bi bil vrh 19. oktobra, ko je bil prvotno načrtovan Putinov obisk v Parizu.

Po poročanju AFP sta sicer Hollande in Merklova Putina včeraj pozvala k prizadevanjem za prekinitev ognja v Siriji. Strinjala sta se o nujnosti prekinitve ognja in dostopa humanitarni pomoči.