eugenija carl Svet24.si

"Golob ne bo užival nobenih ugodnosti."

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

anze logar pf Reporter.si

Ravs v SDS: Jože Tanko označil Anžeta Logarja ...

ceferin perez pm Ekipa24.si

Dobila sta se na večerji, darilo Pereza Čeferinu...

poroka varuška Njena.si

Člani eksperimenta so bili pod strogim nadzorom

liverpool navijaci pariz policija Ekipa24.si

Kaos pred finalom lige prvakov! Navijači ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin dedku Mrazu hvaležen za predsedniški položaj

Deli na:
Putin dedku Mrazu hvaležen za predsedniški položaj

Vladimir Putin in Ded Moroz. - Foto: Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin se je na današnji letni novinarski konferenci zahvalil dedku Mrazu, da mu je pred več kot 20 leti prinesel predsedniški položaj. Prosil ga je, naj Rusiji pomaga pri izvedbi njenih načrtov.

"Moj odnos z dedkom Mrazom je bil vedno dober. Hvaležen sem mu, da se lahko z vami pogovarjam s tega položaja, še bolj pa sem hvaležen ruskemu ljudstvu, ki me je izvolilo za ruskega predsednika," je Putin odgovoril na vprašanje o svojih odnosih z dobrim možem, ki darila otrokom nosi ob prehodu v novo leto.

Putin je namreč prvič predsedniški položaj zasedel ravno na silvestrovo leta 1999, ko je nepričakovano odstopil Boris Jelcin.

"Upam, da nam ne bo prinesel samo daril, ampak tudi pomagal uresničiti načrte države in vseh državljanov," je ruski predsednik povedal o tem, kaj si letos želi od dedka Mraza.

Putin je sicer odgovarjal na vprašanje novinarja iz kraja Veliki Ustjug, kjer po legendi živi ta dobri mož. Zanimalo ga je, kako komentira tožbo osebe, ki trdi, da mu dedek Mraz že 23 let ni izpolnil želja.

"Lahko zagovarjam dedka Mraza in tožnika spomnim, da darila prinaša samo pridnim otrokom," je povedal Putin in dodal, naj tožnik razmisli o svojem obnašanju.

Ruski predsednik je na svoji letni novinarski konferenci, ki se je je zaradi omejitev v zvezi s koronavirusom lahko udeležilo le okoli 500 ruskih in tujih novinarjev, približno štiri ure odgovarjal na novinarska vprašanja. Med temami so bili ruski odnosi z Zahodom, represija nad rusko opozicijo in soočanje s pandemijo covida-19.