900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Psihiatrinja naj bi opozorila na obnašanje morilca iz Aurore

Deli na:
Psihiatrinja naj bi opozorila na obnašanje morilca iz Aurore

Foto: Reuters

Psihiatrinja množičnega morilca Jamesa Holmesa, ki je 20. julija v Aurori blizu Denverja v ZDA na premieri zadnjega Batmana pobil 12 ljudi, je osebje na univerzi na njegovo obnašanje opozorila šest tednov pred pokolom, poročajo ameriški mediji.

Po navedbah televizije KMGH-TV iz Denverja, ki se sklicuje na neimenovane vire, je psihiatrinja na univerzi Kolorado Lynne Fenton več članov univerzitetne skupine za "ocenjevanje obnašanja in groženj" v prvih desetih dneh junija v ločenih pogovorih opozorila na Holmesovo nenavadno obnašanje.

Ker pa se je Holmes, ki je na univerzi delal doktorat iz nevrologije, vse manj pojavljal na univerzi, omenjena skupina tega vprašanja nato ni obravnavala. Viri sicer niso pojasnili, kaj je sprožilo zaskrbljenost psihiatrinje, dodali pa so, da univerza s tem ni seznanila policije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na spletni strani univerze Kolorado sicer piše, da je skupina namenjena pomoči osebju ali študentom univerze, ki se soočajo s problematičnimi posamezniki.

Tožilstvo v ameriški zvezni državi Kolorado je Holmesa v ponedeljek obtožilo 24 umorov in 116 poskusov umora zaradi pokola na premieri filma o Batmanu. 24-letni Holmes, ki je sicer ubil 12 ljudi, ranil pa jih je 58, še vedno ne sodeluje s preiskovalci in se o krivdi še ni izrekal.