franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Protesti v Braziliji se umirjajo

Deli na:
Protesti v Braziliji se umirjajo

Foto: Reuters

V Braziliji so se tudi v nedeljo nadaljevali protesti, ki pa so se po več dneh glasnega izražanja zahtev po institucionalnih reformah in vlaganjih v javne storitve nekoliko umirili. Na ulicah Rio de Janeira se je zbralo okoli 2000 ljudi.

Protestniki v Rio de Janeiru so se zbrali pred domom guvernerja Sergia Cabrala in se sprehodili po promenadi ob znameniti plaži Copacabana. V prestolnici Brasilia pa je več sto staršev z otroki protestiralo pred stavbo nacionalnega kongresa. Neredov ni bilo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Protesti so v Sao Paolu minuli teden izbruhnili zaradi zvišanja cen avtobusnih prevozov, a so protestniki kmalu svoje zahteve razširili na področje korupcije in trošenje javnega denarja.

Številni so nezadovoljni s tem, da država po letih zanemarjanja državne infrastrukture milijarde dolarjev namenja za nogometno svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Večina Brazilcev sicer še vedno želi, da država gosti tekmovanje, a ne na račun življenjskega standarda državljanov.

V državi ta teden napovedujejo nove proteste, potem ko naj petkove obljube predsednice Dilme Rousseff, da bo povečala dostop do javnih storitev in okrepila boj proti korupciji v državi, ne bi prepričale Brazilcev.