mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Prosilec za azil posilil desetletnega dečka in se branil, da je moral nujno potešiti svojo spolno slo

Deli na:
Prosilec za azil posilil desetletnega dečka in se branil, da je moral nujno potešiti svojo spolno slo

V Avstriji se je število prosilcev za azil, vpletenih v zločine, lani povečalo za 54 odstotkov v primerjavi z letom 2015.

Največ jih je iz Afganistana, nato so Alžirci, Maročani, Nigerijci in Sirci. Od skupaj 22.289 prijavljenih storilcev zločinov med azilanti jih je bilo 1622 starih med 14 in 17 let.

So pa tudi zločini migrantov, ki se jim morda smejiš. Pred dobrim tednom sta v avstrijskem Bregenzu dva Sirca ukradla avto in se zapeljala na policijsko postajo, kjer sta zaprosila za azil. Kot nalašč je bil ravno takrat na postaji tudi lastnik ukradenega vozila, ki je prišel prijavit krajo. Policija je z ogledom video posnetka hitro razkrinkala oba migranta, ki jima zdaj slabo kaže za azil.

A so še zločini prosilcev za azil, ob katerih ni nikomur do smeha, odziv uradnih ustanov pa izzove predvsem bes ljudi. Decembra 2015 je iraški prosilec za azil na bazenu na Dunaju posilil desetletnega dečka in se branil, da je moral nujno potešiti svojo spolno slo, ker že štiri mesece ni seksal. Sodišče je ugotovilo, da se napadalec ni zavedal, da počne kaj narobe, in ga obsodilo na šest let zapora. Maja letos mu je bila kazen še znižana na štiri leta – sodišče je menilo, da je bila kazen preveč drakonska.

Spolno nasilje migrantov v bazenih je v zadnjem obdobju postalo izstopajoč problem, ki ga ponekod rešujejo z omejevanjem števila migrantov, ki so lahko na bazenu (švicarsko mesto Meggen je na javni bazen spustilo največ tri naenkrat), z ločevanjem otrok in žensk od najstniških fantov in odraslih moških (nemški Norderstedt) ali celo s prepovedjo vstopa prosilcem za azil (v nekaterih krajih v Nemčiji, na Švedskem in tudi v Avstriji).

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24