sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Profesor psihologije Nyborg: Priseljenci znižujejo povprečen IQ, kar ogroža demokracijo

Deli na:
Profesor psihologije Nyborg: Priseljenci znižujejo povprečen IQ, kar ogroža demokracijo

Foto: Reuters

Na Danskem v teh dneh poteka široka razprava o množičnem priseljevanju v Evropo. Profesor zgodovine Bent Jensen je v Jyllands Posten zapisal, da so »evropske elite zavestno uničile svojo civilizacijo«, medtem ko ugledni profesor psihologije Helmuth Nyborg opozarja, da je demokracija postala stvar preteklosti, saj so »naše države prevzeli ljudje z nizkim inteligenčnim kvocientom«.

Bent Jensen pravi, da so sedanje razmere v Evropi edinstvene. Ljudi, katerih kultura se radikalno razlikuje od evropske in ki nimajo želje, da se integrirajo, je treba posebej obravnavati. »Opravka imamo z možnim neizmernim človeškim tokom, ki bo uničil Evropsko unijo, če ga ne bomo pravočasno ustavili,« je zapisal Jensen v Jyllands Posten, na katerega se sklicuje portal The Muslim Issue (TMI), in dodal, da je edinstveno v zgodovini to, da evropske elite aktivno sodelujejo pri tem uničevanju lastnih držav. Za primer daje Švedsko, kjer se Evropejci pustijo prisilno kolonizirati ljudem, ki prihajajo iz drugih kultur. Priseljenci želijo uživati sadove prizadevnosti in ustvarjalnosti Evropejcev, še meni Jensen.

Psiholog Helmuth Nyborg, ki se celo življenje ukvarja z raziskavami človeške inteligence, pravi, da je posledica priseljevanja na Dansko ta, da je povprečna raven inteligenčnega kvocienta (IQ) padla, kar lahko ogrozi demokratičen sistem. Nyborg se sklicuje na študije in pravi, da je povprečen IQ priseljencev 86 (povprečni ljudje imajo IQ sicer med 90 in 110), kar bo v prihodnosti vplivalo tudi na dansko povprečje. Tako pričakuje, da bo imel povprečen prebivalec Danske leta 2085, ko bodo avtohtoni državljani že v manjšini, IQ 92 (Danci imajo sicer IQ okoli 105). Ko se bo to zgodilo, bomo težko ohranili demokracijo, svari profesor psihologije.

»Sodobne raziskave kažejo, da države, kjer je povprečen IQ manjši od 90, niso sposobne ohraniti ali ustvariti demokracije. To pojasnjuje, zakaj je demokracija v državah, kjer je povprečen IQ nizek, obsojena na neuspeh. To smo lahko videli v Libiji, Afganistanu in Iraku. Danska se hitro približuje kritični ravni nizkega IQ,« še piše Helmuth Nyborg v Jyllands Posten, ki ga povzema portal TMI.