mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Princ William in Kate pričakujeta naraščaj

Deli na:
Princ William in Kate pričakujeta naraščaj

Foto: Reuters

Britanski princ William in njegova soproga Kate pričakujeta svojega prvorojenca oz. prvorojenko, so danes sporočili iz Williamovega urada Clarence House, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot so pojasnili, so 30-letno vojvodinjo cambriško zaradi hudih jutranjih slabosti popoldne sprejeli v londonsko bolnišnico King Edward VII. "Ker gre še za zelo zgodnjo nosečnost, bo njena visokost v bolnišnici najverjetneje ostala nekaj dni, nato pa bo še nekaj časa morala počivati," še piše v sporočilu.

Člani kraljeve družine ter družina Middleton so po poročanju britanske medijske mreže BBC navdušeni nad veselo novico.

Tudi britanski premier David Cameron je na spletnem družbenem omrežju Twitter zapisal, da ga je novica razveselila. "Čudovita starša bosta," je dodal. "Fantastične novice za Kate, Williama in državo. Rojstva kraljevega otroka se bo veselil ves narod," pa je na Twitterju zapisal vodja britanskih laburistov Ed Miliband.



Britanci že nekaj časa ugibajo o tem, kdaj bodo v monarhiji dobili naraščaj. Val govoric o nosečnosti soproge britanskega princa je nazadnje pred dnevi sprožila prijateljica Kate Middleton iz šolskih dni. Ta je neki avstralski reviji povedala, da je Kate noseča, vendar je kmalu zatem preko socialnih omrežij to zanikala.

William in Kate sta se poročila aprila lani v Londonu. Odtlej živita na severu Walesa, vendar se želita kmalu preseliti v kensingtonsko palačo v britanski prestolnici.

30-letni Princ William je drugi v vrsti za britansko krono za svojim očetom princem Charlesom. Prvorojenec ali prvorojenka Williama in Kate bo tako po poročanju ameriške tiskovne agencije AP imel oz. imela velike možnosti, da nekega dne prevzame monarhijo, saj bo v vrsti za prestol za svojim očetom.