pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Princ Charles primerjal Putina s Hitlerjem

Deli na:
Princ Charles primerjal Putina s Hitlerjem

Foto: Reuters

Britanski prestolonaslednik princ Charles je med obiskom v Kanadi sedanja dejanja ruskega predsednika Vladimirja Putina primerjal z ravnanjem Adolfa Hitlerja, danes piše britanski časnik Daily Mail.

Po pisanju časnika je več prič slišalo to opazko, ki jo je princ Charles izrekel v pogovoru z Marienne Ferguson, ki je pri 13 letih ubežala nacistom in ki je izgubila družino zaradi holokavsta.

Danes 78-letna Fergusonova je za Daily Mail pojasnila, da se je s princem Charlesom pogovarjala o svoji družini in razlogih za prihod v Kanado. "Princ je nato dejal, da zdaj Putin dela enako kot Hitler," je povedala. Dodala je, da se z njim strinja, tako kot verjetno še mnogo ljudi. Priznala je, da so jo pripombe presenetile, ker člani kraljeve družine običajno ne izražajo takšnih stališč, a so se ji zdele iskrene.

Britanski prestolonaslednik se je s Fergusonovo srečal med obiskom kanadskega muzeja priseljevanja v Halifaxu, ki je bil ena od postaj njegovega štiridnevnega obiska v Kanadi, pisanje časnika povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Princ Charles sicer ni prvi, ki je Putina primerjal s Hitlerjem. Nekdanja ameriška državna sekretarka Hillary Clinton je to primerjavo omenila marca, ko je Rusija začela izdajati potne liste ukrajinskim državljanom.