moški Dobra karma

Tarot napoved: finance, ljubezen in nasvet

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 24. februarja

Screenshot 2020-02-23 at 17.43.50 Reporter.si

Zakulisje koruzne koalicije: zakaj bodoči ...

prej potem Svet24.si

Nevarno in grdo: reklamne table povsem zasičile ...

zidar-snezic-jankovic Necenzurirano

Milijonskih dolgov se rešujejo z osebnimi stečaji

mevkibe Njena.si

Jutranja ptica: Takšna je Mevkibe v zasebnem ...

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

Prijeti papežev strežnik ni grešni kozel, vztraja Vatikan

Deli na:

Osebni strežnik papeža Benedikta XVI., Paolo Gabriele, ki so ga prijeli minuli mesec zaradi suma izdajanja zaupnih vatikanskih dokumentov italijanskemu preiskovalnemu novinarju, ni noben grešni kozel, v nasprotju s tezo, ki jo je zagovarjal del italijanskih medijev, je danes zatrdil tiskovni predstavnik Svetega sedeža Federico Lombardi.

Nekateri italijanski mediji so namreč poročali, da Gabriele ni bil nič drugega kot le izvajalec v okviru širše zarote in da naj bi ga posamezniki pri vrhu vatikanske hierarhije zmanipulirali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Lambardi ob tem danes ni razkril novih zaslišanj Gabrieleja, pač pa se nadaljuje preučevanje dokumentov, koristnih za preiskavo, še navaja AFP.

Gabrieleja so aretirali konec maja, odtlej pa je v t. i. varni sobi žandarmerije v Vatikanu. Osumljen je kraje zaupnih podatkov. Če bo obsojen, mu grozi do šest let zapora.

Zaupni dokumenti so v italijanske medije začeli prihajati januarja, kar je močno razjezilo in osramotilo Sveti sedež. Nekateri izmed dokumentov, ki so jih objavili mediji, se ukvarjajo z navedbami o korupciji znotraj Vatikana, predvsem pa z dejavnostmi vatikanske banke in vatikanskega državnega tajnika Tarcisia Bertoneja.

Dokumenti so prav tako razkrili nekaj vatikanskih skrivnosti, ki se tičejo davčnih težav Cerkve, financiranja cerkvenih ustanov in spolnih zlorab otrok, razkrivajo pa tudi notranje spopade za oblast.

loading...
Loading...