stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Premagali Srbijo

Deli na:

Slovenska košarkarska reprezentanca je v drugem krogu prvega dela evropskega prvenstva v Varšavi (skupina C) premagala Srbijo z 80:69 (22:15, 39:29, 60:44). Najboljši strelci pri Sloveniji so bili Boštjan Nachbar (17 točk), Jaka Lakovič (16), Goran Dragić (16) in Erazem Lorbek (14).

Slovenska košarkarska reprezentanca je v drugem krogu prvega dela evropskega prvenstva v Varšavi (skupina C) premagala Srbijo z 80:69 (22:15, 39:29, 60:44). Najboljši strelci pri Sloveniji so bili Boštjan Nachbar (17 točk), Jaka Lakovič (16), Goran Dragić (16) in Erazem Lorbek (14).

V sredo bo Slovenija igrala še tretje tekmo v predtekmovanju in naskakovala stoodstotni izkupiček v svoji predtekmovalni skupini. Tekma proti Španiji je na sporedu ob 18.15.

Izjave po košarkarski tekmi Slovenija - Srbija (80:69).

Jure Zdovc: "Pred tekmo sem si želel le eno stvar: 'j m Srbiji'. Morali smo se stepsti, saj takšne publike enostavno nismo smeli razočarati. Tekmo so odločile tri stvari. Najprej, da smo si bolj želeli zmage kot Srbija, drugič, da je imel tekmec dan prej težko tekmo in malo časa za pripravo ter regeneracijo, tretjič pa, kot moram poudariti, naša fantastična publika. Dala nam je še več moči in vlila dodatno samozavest in motivacijo. Jutri je nov dan in nova zelo pomembna tekma, ki jo želimo dobiti, saj hočemo v drugi del napredovati s štirimi točkami."

Erazem Lorbek: "Lahko smo veseli, saj smo dosegli pomembno in lepo zmago. Premagali smo zelo talentirano ekipo. Igrali smo še bolje kot dan prej, zaustavili smo njihove najnevarnejše igralce in zasluženo slavili."

Dušan Ivković: "Slovenija je bila danes brez dvoma boljša reprezentanca, zato si je zaslužila zmago. Po naporni tekmi s Španijo nismo bili pri stvari. Manjkala nam je želja po uspehu, hkrati pa smo imeli na drugi strani izjemno razpoloženo in motivirano zasedbo. Že ob polčasu je imela zelo visok odstotek zadetih metov, podobno pa tudi ob koncu. Težko je igrati z mlado ekipo proti tekmecu, ki je tako natančen in hkrati še motiviran v obrambi."

Novica Veličković: "Sistem tekmovanja je pač takšen, da se nimamo kaj pritoževati, saj je jutri že nova tekma. Tako kot smo včeraj z odlično igro premagali Španijo, smo danes pokazali bore malo in izgubili. Čestitke Sloveniji, saj je prikazala odlično igro."