zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Predsedničini sodelavci kupovali viagro "zaradi višinske bolezni"

Deli na:
Predsedničini sodelavci kupovali viagro "zaradi višinske bolezni"

Foto: Getty Images

Urad južnokorejske predsednice trdi, da je več sto tabletk viagre kupil "zaradi višinske bolezni" v okviru priprav na potovanje v Afriko.

V uradu južnokorejske predsednice Park Geun-Hye so danes potrdili, da so v okviru priprav na lansko potovanje v Afriko kupili več sto tablet viagre. Tabletke, ki se sicer običajno uporabljajo pri težavah z erekcijo, so nameravali uporabiti proti višinski bolezni, a jih na koncu niso uporabili, je sporočil tiskovni predstavnik predsednice.

Vest o nakupu velikih količin viagre, ki ga je v torek razkril eden od opozicijskih poslancev, je v javnost prišla v času velikega pritiska na Parkovo, ki jo preiskujejo zaradi vpliva njene dolgoletne zaupnice Choi Soon Sil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.


Predsednica je v nedavnem televizijskem nagovoru priznala, da je bila nepazljiva glede dolgoletne zaupnice Choi Soon Sil, in pristala na zaslišanje v korupcijskem škandalu. Njeno prijateljico so sicer prejšnji četrtek uradno aretirali zaradi prevare in zlorabe položaja, prav tako je obtožena vmešavanja v državne zadeve.

Škandal je zamajal zaupanje javnosti v Parkovo, ki ima pred sabo še leto dni mandata. Nova javnomnenjska raziskava kaže, da jo podpira le pet odstotkov državljanov, kar je najnižja podpora javnosti kateremu koli južnokorejskemu predsedniku doslej.

Uradna preiskava se osredotoča na obtožbe, da je 60-letna Choijeva uporabila tesen odnos s Parkovo za siljenje lokalnih podjetij v velike donacije dvomljivim neprofitnim fundacijam, ki jih je nato izrabljala za lastne koristi. Predsednico pa naj bi zvabila tudi v verski kult. Parkova je to sicer zanikala, še navaja AFP.