Revija Reporter
Svet

Predrzna Kolinda hoče zasenčiti Melanio Trump

A. Ž.

29. sep. 2018 6:00

Deli na:

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović med Donaldom in Melanio Trump.

Official White House Photo

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović spet dviga prah. Tokrat se je na fotografiranju z Donaldom in Melanio Trump ob robu zasedanju Združenih narodov predrzno vrinila med oba zakonca.

Drugi predsedniki držav, s katerima se je fotografiral prvi par sveta, med drugim tudi naš predsednik Borut Pahor, so bili bolj obzirni in so stali desno ob Trumpu ter se niso vrnili med prva zakonca sveta.

To ni prvič, da se hrvaška predsednica čudno obnaša, ko je ob njej prisoten Donald Trump. Tako so novinarji in fotografi lani na srečanju svetovnih državnikov v Bruslju opazili, da Kolinda strmi v Trumpa kot zaljubljena najstnica.

Kolinda je sicer največjo svetovno pozornost doživela na letošnjem svetovnem prvenstvu v nogometu, zlasti v finalu med Hrvaško in Francijo, ko je bila vsa vzhičena v rdeče-beli majici hrvaške nogometne reprezentance. In bila po finalu, ki ga je njena Hrvaška izgubila, vsa mokra zaradi dežja.

A kljub svojemu spogledovanju s Trumpom je Kolinda daleč od tega, da bi zasenčila našo lepo rojakinjo Melanio. Kolinda bo prej ali slej šla v pozabo, medtem ko se je Sevničanka kot prva dama najmočnejše države na svetu že zdaj zapisala v svetovno zgodovino.