pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Predebel za Novo Zelandijo, vendar zaenkrat lahko ostane tam

Deli na:
Predebel za Novo Zelandijo, vendar zaenkrat lahko ostane tam

Južnoafričanu Albertu Buteinhuisu, ki mu je zaradi prekomerne teže grozil izgon iz Nove Zelandije, so danes preložili rok za izvršitev ukrepa za skoraj dve leti. Njegova prihodnost v deželi, ki je sicer tretja po debelosti na svetu, je tako še vedno negotova.

Buitenhuis, ki zdaj tehta 130 kilogramov, se je na ministrstvo obrnil pred dvema mesecema, ker so zavrnili njegovo prošnjo za vizum, razlog pa je obremenitev, ki jo njegova teža predstavlja za zdravstveni sistem Nove Zelandije.

Pred šestimi leti, ko se je s soprogo Marthie preselil v Christchurch, se je tehtnica ustavila pri 160 kilogramih in vse do zdaj so njegov letni delovni vizum brez težav obnovili. Zdaj so mu delovni vizum podaljšali še za 23 mesecev.

Buitenhuisova prihodnost je po bitki s sistemom, ki ga je stala na tisoče dolarjev, kljub pridobljenemu vizumu negotova, saj je zaradi stroškov ostal tudi brez doma.

V naslednjih dveh letih sicer v državi, ki po debelosti sodi v sam svetovni vrh, ne bo upravičen do storitev javnega zdravstva.

Julija je predstavnik ministrstva za migracije podal izjavo, da so Buitenhuisa zavrnili, ker je bil zaradi teže podvržen visokemu tveganju za diabetes, visok pritisk, bolezni srca, smrčanje in druge bolezni. "Pomembno je, da so vsi priseljenci dovolj zdravi, da stroškovno ne obremenjujejo novozelandskega zdravstvenega sistema," je dodal.