sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Prašičje glave kot dobrodošlica za muslimanske migrante

Deli na:
Prašičje glave kot dobrodošlica za muslimanske migrante

Foto: RT

Neznani nizozemski domoljubi, ki jim ni vseeno, da se država islamizira, so na vhodu v begunski center v Eschmarkerveldu na Nizozemskem v noči iz torka na sredo pustili 14 prašičjih glav. Devet glav živali je bilo na ograji, ostale so ležale v okolici, poroča RT (Russia Today), ki je na spletu objavila tudi posnetek nizozemske televizije Oost.

Predstavniki lokalne policije so povedali, da do zdaj niso zaznali nikakršnih groženj samooklicanim beguncem, prav tako se še nihče ni javil ali prevzel odgovornosti za »razstavo« glav prašičkov. Na družbenem omrežju Twitter se je sicer pojavil zapis in opozorilo muslimanom, da bodo ljudje postali jezni, če bo demokracija propadla. In: »Dobrodošli v pekel Eschmarkervelda.« Muslimani po Evropi so namreč znani nasprotniki demokracije, saj so na protestih večkrat izrazili zahteve po uvedbi šeriatskega prava.

Lokalni mediji pišejo, da sporočilo ni bilo samo opozorilo migrantom, da je tukaj Evropa s svojo kulturo, ampak je bilo namenjeno tudi vladi, ki se je septembra odločila, da tam odpre migrantski center. Prebivalci so bili takrat ogorčeni, dejali so, da se ne bodo počutili varne. Kljub temu so oblasti nadaljevale s pripravo centra, odziv prebivalcev pa je nekako logičen. Je bila pa policija toliko pametna, da dejanja ni označila za ksenofobnega ali rasističnega, ampak samo kot kaznivo dejanje ogrožanja okolja.

Agencija Reuters pa je medtem poročala, da pravica migrantov do hrane in namestitve ni brezpogojna. Nizozemci so namreč opažali, da tisti, ki jim je vlada zavrnila prošnjo za azil in so se uprli tej odločitvi, še kar naprej zahtevajo hrano in prebivališče na stroške davkoplačevalcev, čeprav so jim Nizozemci jasno povedali, da so nezaželeni. Sodišče je danes potrdilo zakonitost take odločitve vlade in presodilo, da taka odločitev vlade premierja Marka Rutteja ni v nasprotju z Evropsko konvencijo o človekovih pravicah.