Revija Reporter
Svet

Požrešni diktator razbesnel Venezuelce: ljudstvo strada, on pa se masti v turški restavraciji (VIDEO)

M. M.

20. sep. 2018 10:10 Osveženo: 10:11 / 20. 9. 2018

Deli na:

Nusret "Salt Bae" Gokce in Nicolas Maduro.

Twitter

Posnetek Nicolasa Madura, ki v dragi restavraciji v Istanbulu uživa v zrezku in cigari so razbesneli njegove rojake, ki zaradi nesposobnega predsednika že vrsto let trpijo pomanjkanje.

Maduro se je med vrnitvijo s Kitajske, kamor je šel prosit za denar, ustavil v Turčiji in si s soprogo Cilio Flores v Istanbulu privoščil obisk restavracije zvezdniškega turškega chefa Nusreta Gokceja, svetovno znanega kot "Salt Bae". Zrezki v njegovi restavracijo stanejo od 70 do 275 dolarjev, obrok pa popestri še s svojim značilnim načinom postrežbe. "Trenutek, ki ga doživiš enkrat v življenju," je navdušeni Maduro komentiral obisk restavracije in srečanje s chefom.

Gokce je na Instagramu objavil tri posnetke Madurovega obiska in izzval bes Venezuelcev (pa še koga), ki že vrsto let tonejo v vse hujšo bedo, lakota in pomanjkanje pa pestita ogromno število ljudi v državi. Kar 87 odstotkov naj bi jih živelo v revščini, državljani so v povprečju izgubili 11 kilogramov telesne teže, podhranjenost otrok pa je obupna. Police trgovin so prazne, že osnovna živila je težko dobiti, sploh pa to velja za rdeče meso, s katerim se je mastil Maduro.

Reklame si z objavo posnetkov ni naredil niti turški chef, ki je po valu kritik že odstranil videe, a škoda zanj in za Madura je bila storjena. Gokce ima restavracijo tudi v Miamiju in po "incidentu" z Madurom se je na spletnih portalih za ocenjevanje nanjo vsul plaz negativnih ocen.