vaga Dobra karma

Kronična potreba rojenih v znaku Tehtnice: da bi ...

damjan-murko, tiar, maja-murko Svet24.si

FOTO: Murku je pomembno, da živi normalno ...

IMG_1361 Reporter.si

Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan ...

dež, naliv, padavine, veter, neurje, sneg Svet24.si

Turbolenten vikend: za uvod nalivi in močan ...

andrej-vizjak Necenzurirano

Vizjak in Južna prijatelja tudi v denarju ...

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

MasterChef Njena.si

Žan in Žiga ženskam pokazala, kako se speče ...

Svet

Posiljevalce švicarske turistke v Indiji obsodili na dosmrtni zapor

Deli na:
Posiljevalce švicarske turistke v Indiji obsodili na dosmrtni zapor

Indijsko sodišče je šest moških, starih med 22 in 30 let, ki so bili obtoženi skupinskega posilstva švicarske turistke marca letos, včeraj spoznalo za krive in jih obsodilo na dosmrtni zapor, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Posebni sodnik Jitender Kumar Sharma je vse obtožene spoznal za krive skupinskega posilstva in ropa," je po razglasitvi sodbe dejal javni tožilec Rajendra Tiwari.

"Najvišja zagrožena kazen za ta kriminalna dejanja je dosmrtni zapor, na katero je šesterico sodnik tudi obsodil," je še pojasnil Tiwari in napovedal, da se bo šesterica na razsodbo najverjetneje pritožila.

Vsak obsojenec bo moral plačati tudi kazen v višini 337 dolarjev.

39-letno Švicarko in njenega spremljevalca so 15. marca napadli in oropali, ko sta taborila v ruralnem predelu v zvezni državi Madhya Pradesh. Žensko so posilili, potem pa ji med drugim ukradli prenosni računalnik in mobilni telefon.

Po več primerih brutalnih skupinskih posilstev tujih turistov so indijske oblasti marca letos zvišale kazni za posiljevalce. Minimalno zaporno kazen za posilstvo so z desetih let dvignile na 20 let, najvišje zagrožena kazen pa je dosmrtna zaporna kazen brez možnosti pogojnega izpusta.

Marca sprejeta zakonodaja vključuje tudi možnost izreka smrtne kazni, in sicer v primerih, ko žrtev posilstva umre ali ostane v vegetativnem stanju.

Včerajšnja sodba je prva izrečena v nizu procesov za skupinska posilstva. Decembra so se Indijci množično odpravili na ulice zahtevajoč bolj strogo zakonodajo, potem ko je zaradi hudih poškodb po brutalnem skupinskem posilstvu umrla 23-letna študentka.

Loading...